Manço'nun sözleri, göze geldi!

Barış Manço’nun efsane şarkı sözleri görsel açıdan ölümsüzleşti…

02 Ekim 2015 - 11:46
Barış Manço’nun efsane şarkı sözleri görsel açıdan ölümsüzleşti…
 
Ünü Japonya’ya dek yayılan Moda sakini efsane sanatçı Barış Manço’nun şarkı sözleri bir kitap ve sergiye ilham oldu. Manço’nun beste ve sözlerini temsil eden müzik yayım şirketi Muzikotek, yaklaşık 1,5 senedir üstünde çalıştığı projeyi Manço Ailesi ile beraber bir kitap ve kitapta bulunan eserlerden oluşan bir sergi ile müzikseverlerle ve tüm sanatseverlerle buluşturuyor.
Manço’nun 80 şarkı sözü, 80 görsel sanatçı ile birleştirilerek, ‘’Sözler: Barış Manço’’ adlı bir kitapta toplandı. 80 Müzik Sözü / 80 Sanat Gözü temasını taşıyan bir sergi de 29 Eylül  günü İstiklal Caddesi’nde, Galatasaray Lisesi karşısında bulunan Eski Postane binasında açıldı. 29 Ekim’e dek gezilebilecek olan sergi için, aralarında ünlü ressamlar Adnan Çoker ve Bedri Baykam, fotoğrafçı Mehmet Turgut, Kadıköy’deki duvar resimleriyle tanınan Esk Reyn gibi isimleri olduğu, farklı sanat disiplinlerinden gelen 80 sanatçı, 80 sözden birini seçip, özgürce yorumladı. Sergide resimden grafitiye, fotoğraftan heykele dek değişik türde eserler bulunuyor.
‘‘Manço bizi ıskalamadı…’’
Ünlü isimlerin görüşleri de şöyle;
• Çocukken, bana şarkılara her kelimenin girebileceğini gösteren söz büyücüsü Barış Manço'yu, şimdi bir de resimli bir kitaptan okumak nasip olacak...(Nil Karaibrahimgil)
• Manço'yu kıskanırdım. Ne istesem Barış Manço önceden yapıyordu. O güzel boyna asılan orglardan istiyordum seksenlerde! Buyrun, bir klibinde takıvermiş boynuna çalıyor!  Sahnede kaftan giysem mi acaba? "Giyildi" kardeşim. Komik şarkı sözleri? Bir Eşeğe şarkı? Yok yapıldı! Ne çok insanı kıskandırdı kimbilir… Bu kafa sayesinde sırf kahramanlara, büyük aşklara vs değil, bize de şarkılar yazıldı. Çünkü 'Eşek' de olsak 'Ayı' da olsak Barış Manço bizi hiç ıskalamadı. (Cem Yılmaz)
• Renkleriyle zevkleriyle, yürekleriyle Onu görsel aleme taşıyan sanatçıların her birine şükranlarımla. ( Sezen Cumhur Önal)

ARŞİV