Marka olmuş bir isim artık Kadıköy'de….

Tarihi Kurbağalıdere Taş köprüsünün hemen yanında şık bir mekân olarak hizmete giren By Şükrü’de lezzetli balık ve deniz ürünlerini yiyebilirsiniz.

28 Mart 2013 - 11:24

Tarihi Kurbağalıdere Taş köprüsünün hemen yanında şık bir mekân olarak hizmete giren By Şükrü’de lezzetli balık ve deniz ürünlerini yiyebilirsiniz.

Esma BAYRAKTAR
 
Yıllardır değişmeyen hizmet anlayışıyla ve kalitesiyle, haklı bir üne sahip olan By Şükrü, bu özelliklerini Kadıköylülere sunmak üzere Kuşdili’ne bir şube açtı.
Tarihi Kurbağalıdere Taş köprüsünün hemen yanında şık bir mekân olarak hizmete giren By Şükrü, baştan başa değişiklik yaparak, binayı adeta yeniden yarattı. Özel dekoru, rahat sandalye ve masalarıyla, şık servis takımlarıyla ve şeffaf mutfağıyla ayrı bir havası olan, 120 kişilik iki ayrı salon ve bar olarak hizmete açılan mekânın üst katındaki salon yazın açılarak terasla birleştirilebiliyor...  Ayrıca binanın yanındaki 3 katlı ahşap köşk de mekâna dahil. Köşkün 3 katı ayrı ayrı dekore edilerek değişik konseptlerde hazırlanmış. Giriş katı 40 kişilik, orta kat 100 kişilik, üst kat 80 kişilik olarak kapalı gruplara, özel yemekler şirket yemekleri yapılabiliyor. Yıllardır değişmeyen kalitesini bu mekâna da taşıyan Şükrü Budak, mekânını gezdirirken buraya kadar geliş hikayesini de anlattı. Mesleğe 1973 yılında Büyükada’da başlayan, yıllarca çeşitli restoranlarda çalışan Şükrü Budak, 1996’da Kuruçeşme Sea House By Şükrü markasını yaratmış. Daha sonra markasını, mesleğe ilk başladığı yere Büyükada’ya taşıyan Şükrü Bey, Kadıköy’de neden yeni mekân açtığını, “Yıllardır Kadıköylüler Büyükada’ya geliyorlar, gönlüm rahat etmedi, yerinde hizmet etmek istedim” diye açıklıyor. Yıllar içinde deniz ürünlerinin ustası olan Şükrü Budak, “Cevizli, sütlü, sarımsaklı ekmekleri, deniz ürünleriyle buluşturup sunan ilk kişi benim. Her yıl kendi çirozumu hazırlar, restoranımın önünde kuruturum. Lakerdamı kendim yaparım, balık pastırmamı, uskumrumu kendim kurutur hazırlarım. Misafirlerime ellerimle ikram etmekten büyük haz alırım.. Büyükadalılar ipte dizili çirozları gördüklerinde çok şaşırmışlardı. Artık herkes alıştı. Her yerden lakerda ve çiroz yemeğe bana gelirler” diyor. Ege ve Girit mutfağının tüm özelliklerini taşıyan mutfakta binbir çeşit ot çeşitleri de en lezzetli şekilde sunuluyor. Kabuklu deniz mahsullerinin her çeşidi mevcut. Pavurya, ayna, kerevit her saatte hep taze olarak ikram ediliyor. Akdeniz , Ege balık çeşitleri en leziz şekilde sunuluyor.. Her keseye uygun olan, otoparkta vale hizmeti sunulan mekânda öğle yemeklerini yüzde 25 indirimli yemek mümkün.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ARŞİV