Marmara Üniversitesi akademik yılı açtı

Yeni akademik yıla törenle başlayan Marmara Üniversitesi’nde yılın ilk dersini YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay verdi...

12 Ekim 2011 - 16:51

Yeni akademik yıla törenle başlayan Marmara Üniversitesi’nde yılın ilk dersini YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay verdi.

Marmara Üniversitesi’nin 2011-2012 akademik yılı açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. M. Zafer Gül terörü lanetledi. Sultanahmet Tarihi Rektörlük Binası Nihad Sayar Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü Oda Müziği Topluluğu, Öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Uslu yönetiminde bir konser verdi. Beğeni toplayan konserin ardından Rektör Prof. Dr, Zafer Gül, akademik yıl açılış konuşmasında oldukça anlamlı mesajlar verdi. Son günlerde artan terör olayları üzerine duyduğu üzüntüyü dile getiren Gül terörü lanetledi. Rektör Gül, “Ülkemizin barışını hedef alan, yaşlı genç ayrımı yapmaksızın katliamları sürdüren terörü hak arama aracı olarak kabul edemeyiz. Ülke olarak sorunlarımızı bilimin ışığında karşılıklı hoşgörü ile çözmeliyiz” dedi. Törene katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, üniversitelerin bilim ve kültür merkezi olmasının önemine dikkat çekerek, “Üniversitelerimizin Nobel’e aday öğretim üyesi yetiştiren, araştırma enstitülerinin sayının arttığı, sadece devletin sağladığı araştırma fonları ile değil kendi araştırma fonlarını yaratabilen kurumlar olmasını diliyoruz” diye konuştu.
Milli Savunma Bakan İsmet Yılmaz, özgürlüklere ve yeni anayasa hazırlıklarına vurgu yaptı. Üniversitelerdeki öğretim üyeleri ve öğrencilerin sıkıntıların haberdar olduklarının ifade eden Bakan Yılmaz, “Biz bu sorunların çözümü için buradayız” dedi.
2011-2012 akademik yılının ilk dersini YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay “Üniversite ve Eğitim” konusunda verdi.
Tören, Bakan Yılmaz'a plaket takdimi ile sona erdi.
Mustafa Sürmeli

ARŞİV