Polonya’da düzenlenen Interfolk Uluslararası Folklor Buluşması’na katılan Marmara Üniversitesi öğrencileri, Türkiye’yi başarıyla temsil etti.
Marmara Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Türk Halk Oyunları ve Türk Halk Müziği Toplulukları, Polonya’nın Kolobrzeg şehrinde bu yıl yirmincisi düzenlenen Interfolk Uluslararası Folklor Buluşması’nda izleyenlerin gönüllerini fethetti.
Ağustos ayındaki düzenlenen etkinliğe katılmak için Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Kandur’un desteği ve Marmara Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Danışmanı ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Uslu başkanlığında Kolobrzeg’e ulaşan heyet burada katıldığı açılış seremonisinde büyük alkış aldı.
Marmara Üniversitesi’nin çeşitli fakülte ve bölümlerinden öğrencilerden oluşan halk oyunları ve halk müziği toplulukları, Şef Doç. Dr. Mustafa Uslu, eğitmenler Serkan Şerin, Cihangir Kılıç, Orhan Gögen ve Deniz Danış yönetiminde hazırlanan Gaziantep, Artvin ve Kırklareli yöreleri ve Türk Halk Müziği eserleri ile festivalin yıldızı oldu. İkinci gün festival ana sahnesinde 45 dakikalık bir gösteri sunan topluluk takip eden günlerde Złocieniec ve Dźwirzyno sahnelerinde gösteriler sergiledi. Festival’in kapanış gününde 20 bin kişiye gösteri yapan topluluğa Festival Katılım ve Başarı Belgesini Kolobrzeg Belediye Başkanı Janusz Gromek, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül’e iletilmek üzere verdi.
Topluluk Türkiye dönüşünde Selanik’teki Atatürk’ün evini ziyaret eden Marmara Üniversitesi Topluluğu hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.
INTERFLOK ULUSLARARASI FOLKLOR BULAŞMASI NEDİR?
Interfolk Uluslararası Folklor Buluşması,UNESCO’ya bağlı olarak 95 ülkede faaliyet gösteren International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Arts (CIOFF) tarafından organize edilen dünya çapında tanınan kültürel bir organizasyon.
CIOFF Türkiye Başkanı Savaş Tuğsavul, CIOFF Türkiye Genel Sekreteri Muammer Arslan ve CIOFF Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ulu tarafından organizasyon komitesine önerilen Marmara Üniversitesi Halk Oyunları ve Halk Müziği Toplulukları, organizasyon komitesi tarafından beğeni ile karşılanarak davet edildi. Festival’e Marmara Üniversitesi’nin yanı sıra Romanya, Slovakya, İsrail, Fransa, Kazakistan ve ev sahibi Polonya toplulukları da katıldı.