Marsel'e yeni antrenör

Başarılı teniscimiz Marsel İlhan’ın antrenörü değişti. İlhan’ın yeni antrenörü Erhan Oral oldu.

01 Mart 2012 - 11:33

2007'den beri Can Üner ile çalışan ve geçen hafta yollarını ayıran Marsel İlhan’ın yeni antrenörü Erhan Oral oldu. www.exclusivetennis.net’in haberine göre Marsel İlhan’ın basın danışmanından yapılan açıklamada, “Milli tenisçimiz Marsel İlhan, kısa bir süre önce yaklaşık beş yıldır birlikte çalıştığı Can Üner ile profesyonel tenis platformunda yollarını ayırmıştı. 20 Şubat 2012 tarihinden itibaren tenisçimiz Marsel İlhan’ın antrenörlüğünü, karşılıklı anlaşma neticesinde, Erhan Oral yapacaktır” denildi.

Antrenörlük kariyerinde daha önce Federasyon Kupası ve Davis Kupası kaptanlığı görevlerinde bulunan Oral, yaklaşık dört yıl milli tenisçi Pemra Özgen’in antrenörlüğünü yapmıştı.
 
GEÇMİŞİ BAŞARILARLA DOLU
Oral, 1971 yılında Ankara’da doğdu. Spor hayatına Yeşilyurt Spor kulübünde sutopu oynayarak başladı ve daha sonra tenise geçti. 1985 yılında İstanbul Tenis Kulübü’ne transfer oldu fakat Maçka’da bulunan tesislerin yıkılmasından dolayı Tenis Eskrim Dağcılık Kulübü’ne geçti. 1988 yılında Genç Milli Takım’a seçilen Erhan Oral, 78 defa A milli takımıyla beraber birçok uluslar arası başarı elde etti. 
Eğitimini, tenis bursu ile Amerika Birleşik Devletleri’nde, turizm işletmesi ve spor psikolojisi alanlarında tamamladıktan sonra Türkiye’ye döndü. Tenis kariyerinde teklerde ve çiftlerde Türkiye şampiyonu olan Oral, aynı zamanda Profesyonel Tenisçiler Birliği’nde (ATP) 535. sıraya yükselen ilk Türk tenisçi oldu. Aktif tenisi 2001 yılında noktaladıktan sonra antrenörlük eğitimine başladı ve Uluslararası Tenis Federasyonu’nun  (ITF) tüm eğitimlerini tamamlayarak en son ‘Yüksek Performans Antrenörlük’ eğitimini İspanya’da tamamladı. Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) Avrupa tenis takımlarının 14/16/ ve 18 yaş takımlarında takım koçluğu yaptı. Dünyanın en iyi yaş grubu sporcularıyla çalışıp turnuvalara gittikten sonra ITF’in tenis uzmanı olarak danışmanlık yapmaya başladı. 2005 yılında Dünya Antrenörler Sempozyumu’nda konuşmacı olarak yer aldı.
Türkiye Tenis Federasyonu’nun 2005-2009 yıllarında Eğitim kurulunda ve halen aktif olarak teknik kurulda bulunan Oral, 2006-2008 yıllarında Milli Takımlar Teknik Direktörü olarak görev yaptı. 2005-2008 yıllarında Fed Cup’ta görev alan Oral, halen Davis Cup (A Milli Takım Erkek) takımında görev yapıyor.

ARŞİV