‘Martı adayları' bekleniyor...

Türkiye'nin köklü eğitim kurumlarından Kadıköy Anadolu Lisesi (Kadıköy Maarif), okul seçimi gibi zorlu bir sürece giren öğrenci ve velilere yönelik “Okul Tanıtım Günleri” düzenliyor.

05 Temmuz 2011 - 11:14

Türkiye'nin köklü eğitim kurumlarından Kadıköy Anadolu Lisesi (Kadıköy Maarif), okul seçimi gibi zorlu bir sürece giren öğrenci ve velilere yönelik “Okul Tanıtım Günleri” düzenliyor. İsteyenler, 8-17 Temmuz 2011 tarihlerinde her gün 11:00-16:00 saatleri arasında okul ile ilgili detaylı bilgi alabilecek. Okulun fiziki ve eğitim-öğretim olanakları ile tarihsel ve kurumsal önemini bizzat yerinde anlatmak amacıyla düzenlenen Okul Tanıtım Günleri etkinliğinde, okulun bilgi teknolojileri destekli görsel ve işitsel eğitim alt yapılı sınıfları, kütüphane, spor salonları, laboratuvarlar, öğrenci kulüpleri ve yatakhane gibi bölümleri öğrenci ve velilerin incelemesine sunulacak. Okul Tanıtım Günleri’ni organize eden okulun eğitim vakfı KALEV Yönetim Kurulu Başkanı Av. Argun Eğmir, “Eğitim vakfı KALEV’i son beş yılda mezunların okula bakan yüzü olarak yeniden yapılandırdık ve etkin hale getirdik. Geleneksel etkinliklerimiz ve eğitim öğretim faaliyetlerine katkılarımız KALEV’in desteği ve koordinasyonunda gerçekleşiyor” dedi.
1955 yılında kurulan ve “Burası Kadıköy Anadolu Amacımız Fark Yaratmak” ilkesi ile eğitim çalışmalarını sürdüren Kadıköy Maarif; tüm Anadolu Liseleri arasında, hem Türkiye çapında ve hem de İstanbul ili kapsamında yakaladığı, son 10 yıldaki ortalama yüzde 96’lık üniversite öğrenci yerleştirme başarı oranıyla dikkat çekiyor. Hazırlık sınıfı eğitimi veren az sayıdaki devlet okullarından olan Kadıköy Maarif’te, Bakanlıkça onaylı, İngiliz ve Amerikalı dil öğretmeleri ders veriyor.


ARŞİV