Martıların dergisi ‘Kadıköy Maarif' çıktı

21. sayısı yayınlanan KALİD’in son sayısında ilgiyle okunacak haber ve yazılar var.

08 Ağustos 2011 - 16:44

Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği (KALİD)’in, 3 aylık periyodlar halinde yayınladığı kurumsal-aktüel dergisi “Kadıköy MAARİF”in 21. sayısı yayınlandı.
Ulusal ve uluslararası güncel ekonomiden, edebiyat, kültür-sanat ve gezi yazılarına uzanan geniş bir yelpazede; aktüel bir ulusal derginin içerik zenginliğine sahip ve alanlarında isim yapmış Kadıköy Maarif mezunlarının, neredeyse sadece dergi için yazdıkları yazılardan oluşan “Kadıköy Maarif Dergisi”, 6 yıldır yayın hayatına aralıksız devam ediyor. Bir devlet okulunun mezunlar derneği olarak, hem içeriği, hem görselliği ve hem de sistemli dağıtımıyla, yaşayan aktüel-kurumsal bir dergi yayınlamanın keyfine vurgu yapan KALİD Yönetim Kurulu Başkanı Akgün A. Yardımcı, “Dergimizi 5000’e yakın mezunumuza, her 3 ayda bir ulaştırıyoruz. Alanlarında önemli başarılara imza atmış, ülkemize her alanda katkı sunan mezunlarımızın; sadece dergimiz için hazırladıkları, sürekli artan yazı ve ürün katkıları söz konusu…” dedi.

EKOMİDEN EDEBİYATA....

Her sayısında, okul mezunu önemli bir ekonomist tarafından kaleme alınan en az bir ekonomi yazısına yer veren derginin bu sayısında da gelenek devam ediyor. Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası (BSTDB), eski Ekonomi Bölümü Başkanı ve Türk Dış Ticaret Bankası, eski Genel Müdür Danışmanı; Kadıköy Maarif 1969 mezunu Dr. Ahmet Nebil İMRE; “2011 yılının 2. yarısı ve sonrasında ortaya çıkması olası küresel ekonomik görünüm ve ilgili risklerini” irdeliyor. Derginin bu sayısının Sanat Dünyası bölümüne, ülkemizin önde gelen suluboya ressamlarından; okulun 1975 mezunlarından Selçuk Nartur konuk oluyor. Edebiyat bölümünde ise, okulun 1984 yılı mezunu, ülkemizin önemli öykücülerinden, Vatan Gazetesi köşe yazarı Müge İplikçi’nin “Aynı Rüyaları Görmek” başlıklı yazısı dikkat çekiyor. Dergide ayrıca psikoterapi, bilim, spor, gezi gibi başlıklarda çeşitli yazılar da bulunuyor.


ARŞİV