Masallar şehrine 'vapurla' yolculuk

Kadıköylü ressam Ali Balkan’ın ‘Masallar Şehri İstanbul III Sergisi’ sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı

10 Aralık 2015 - 13:59
Kadıköylü ressam Ali Balkan’ın ‘Masallar Şehri İstanbul III Sergisi’ sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Sergide, kentin en önemli simgelerinden biri olan vapurlar ön plana çıkıyor.
Sanatseverler “Şehrin Vapurları”nı, Kız Kulesi’ni, Galata Kulesi’ni ve İstanbul siluetini;  ressamın kendine has fantastik ve fütüristik yorumuyla izliyor.
Ressam Ali Balkan, Çanakkale deniz savaşlarında yer alan “Muavenet-i Milliye Torpido Botu”, “Nusret Mayın Gemisi”, “Barbaros Hayreddin Zırhlısı” ve “Kalender”den oluşan tabloların büyük beğeni topladığını belirtti.
Ali Balkan’ın Masallar Şehri İstanbul III Sergisi, 2011 ve 2014 yıllarında düzenlediği Masallar Şehri İstanbul sergilerinin devamı niteliğinde. 15 bin ziyaretçi ağırladığı belirtilen Masallar Şehri İstanbul II sergisinin ardından Masallar Şehri İstanbul serisinin 10.yılında düzenlenen yeni sergiyi daha fazla sanatseverin gezmesi tahmin ediliyor. Ali Balkan bu sergiye, “Vapur masallarının en iyileri” de denilebileceğini ifade ediyor. Genç kuşak sanatçılardan Ali Balkan’ın “Masallar Şehri İstanbul III” Sergisi, 17 Aralık 2015 tarihine kadar, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ziyaret edilebilir.


ARŞİV