Mavi gözlü dev 110 yaşında!

15 Ocak 2012’de 110 yaşına girecek olan usta şairimiz Nâzım Hikmet için İstanbul’da birçok etkinlik düzenlenecek.

12 Ocak 2012 - 11:46

Şiiriyle, yaşamıyla, siyasi duruşuyla son yüzyılın en çok konuşulan isimlerinden olan Nâzım Hikmet Ran, nüfus cüzdanında yazan tarihe göre 15 Ocak 2012’de 110 yaşına giriyor. Ustanın doğumgünü çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 

Kadıköy Belediyesi, 15 Ocak Pazar günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde İstanbul Sazkâr Topluluğu ile bir anma gecesi düzenliyor. Nazım’ın Tamburi Cemil Bey, Mesut Cemil eserleri ile anılacağı etkinliğin sahne yönetmenliğini Ali Uyandıran, müzik direktörlüğünü Serhat Sarpel, genel sanat yönetmenliğini ise Nuriye Eracar yapacak. Serdar Samancıoğlu ise ustanın şiirlerini seslendirecek. Ücretsiz etkinlik 15 Ocak Pazar günü saat 16.00’da, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
 
NÂZIM İÇİN DENİZE ÇİÇEK
Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı da 110’uncu doğum gününde şair Nâzım Hikmet’i panelden, sergi ve konsere bir dizi etkinlikle anacak.
15 Ocak Pazar sabahı saat 11.00’de, Nâzım Hikmet’in İstanbul’dan ayrıldığı son yer olan Tarabya’da buluşacak olan Nâzım dostları, burada şair için denize çiçek atacaklar. Saat 15.30’da Beşiktaş Akatlar Kültür Merkez’inde Nâzım Hikmet Tiyatro Afişleri Sergisi açılacak, saat 16.00’da ise “Geçmişten Geleceğe Nâzım Hikmet” başlıklı panel düzenlenecek. Panel konuşmacıları Cevat Çapan, Konur Ertop, Turgay Fişekçi, Doğan Hızlan ve Timur Selçuk olacak. Doğum günü etkinliği aynı günün akşamı Etiler Mustafa Kemal Kültür Merkezi’ndeki (MKM) “Kardeş Türküler” konseriyle son bulacak. Program, Nâzım Hikmet Vakfı ve Beşiktaş Belediyesi işbirliği ile hazırlandı.
 
NÂZIM OYUNCULARI’NDAN ‘KAFATASI’
Nâzım Oyuncuları da Nâzım Hikmet’in “Kafatası” adlı eserini okuma tiyatrosu olarak sahneye taşıyor. Yönetmenliğini Yılmaz Onay’ın yaptığı oyunda; Gülsen Tuncer, Metin Coşkun, Levent Ülgen, Cezmi Baskın, Ender Yiğit, Recep Yener, Orhan Aydın ve çok sayıda oyuncu yer alıyor. “Kafatası”, 16 Ocak Pazartesi günü saat 20.00’de Ses Tiyatrosu’nda seyirciyle buluşacak.

ARŞİV