MECLİS ÜYEMİZ FERAY SEVİL TOS’A VEDA

Kadıköy Belediyesi CHP meclis üyesi Feray Sevil Tos son yolculuğuna uğurlandı. Tos için Kadıköy Belediyesi'nde de tören düzenlendi

16 Ağustos 2017 - 18:07

Kadıköy Belediyesi CHP meclis üyesi Feray Sevil Tos aramızdan ayrıldı. Bir süredir kanser tedavisi süren Feray Sevil Tos, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Feray Sevil Tos için 17 Ağustos 2017 Perşembe günü saat 11.00’de Kadıköy Belediye Başkanlığı önünde tören düzenlendi. Feray Sevil Tos, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığında toprağa verildi.

Feray Sevil Tos’u son yolculuğuna eşi Fahamettin Tos, kızı Selin Ispartalı, yakınları, dostları, Kadıköy Belediye Meclisi üyeleri, çalışma arkadaşları ve belediye personeli uğurladı.

KADIKÖY İÇİN ÇALIŞTI

Törende Kadıköy Belediyesi Meclis üyeleri adına Yener Kazak bir konuşma yaptı. “Davranışıyla sözleriyle o bir hanımefendiydi. Aynı zamanda çok iyi bir insandı. İnsanlarla sevgi ve saygıyla ilişkilerini sürdürmek konusunda son derece özen gösteren biriydi. İngilizce öğretmeni olarak hayata başladı. 2014’te seçildiği belediye meclis üyeliğinde sanki erken aramızdan ayrılacakmış gibi vaktinin bir dakikasını dahi boş geçirmeden Kadıköy halkı için, inandığı düşünceler için çalıştı. Son derece üzgünüz, eşine, sevgili kızına ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin” diyen Yener Kazak, Feray Sevil Tos’un yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLADI

Feray Sevil Tos’un eşi Fahamettin Tos ise hayat arkadaşını kaybetmenin vermiş olduğu üzüntü ve kederle yaptığı konuşmada göz yaşlarını tutamadı. Fehamettin Tos, “Sözün sonundayız demiştim. Dualarınızı gönderin demiştim. Ziyarete yasak dememiştim. Bunun sebebi sizleri çok sevmem. Bunların sebebi, sizlerin Feray’ı çok sevmeniz. Amacımız Feray’ın sağlığını devam ettirmekti. O kadar mutluydu ki sizlerin onu ne kadar çok sevdiğini gördü ve hep tebessüm etti. Her daim tebessüm etti. Hep güldü, hep güldürdü. Söylenecek çok şey var. Onu huzur dolu yuvasına götürmemiz gerekiyor. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Partinin çeşitli kademelerinde yıllarca birlikte çalıştıklarını belirten Fehamettin Tos, eşinin aynı zamanda çok iyi bir anne ve eş olduğunu belirterek sözlerini tamamladı.

KADIKÖYLÜLERE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da yıllarca birlikte çalıştığı arkadaşını kaybetmekten dolayı üzüntüsünü belirttiği konuşmasında, “Kendisiyle tanışmamız belediye meclis üyeliği adaylığından daha önceydi. Yaklaşık 3 buçuk yıl birlikte çalıştık. Bu süre hastalığıyla aynı süreye denk geldi. Biz asla onun hastalığını çalışma alanında hissetmedik, hissettirmedi bize. İlk yaptığı proje uyuşturucu bağımlısı çocuklara ilişkin projeydi. Çok başarılı bir proje yaptı. Mücadele ettiği zaman yaratacağı enerjinin çevresine yayılacağını biliyordu. Onu tanımaktan çok mutluyuz. Bütün o pozitif enerjisi uzun dönem içimizde kalacak. Tüm ailesine, sevenlerine, Kadıköylülere baş sağlığı diliyorum” dedi.

“CANIMIZI KAYBETTİK”

Feray Sevil Tos’un yakınları ve çalışma arkadaşları yaşadıkları acının tarifsiz olduğunu belirtirken meclis üyesi Aydoğan Dülger, “Canımızı kaybettik. Konuşmak çok zor. Sevecendi, sevgi doluydu. İyi bir anne, iyi bir eşti. İnsan sevgisiyle dolu, kimseyi incitmemek için özen gösterirdi. Hepimizin gönlüne taht kurmuş bir arkadaşımızdı” dedi. 

Kadıköy Belediyesi Meclis üyelerinden Canan Akçınar da, “Onu o kadar güzel hatırlayacağım ki kaybettiğimize hala inanamıyorum” diye konuştu.

Törenin ardından helallik istenip Kadıköy Belediyesi’ndeki törenin tamamlanmasının ardından Feray Sevil Tos’un tabutu cenaze aracına kadın arkadaşlarının omzunda taşındı.

Feray Sevil Tos, Karacaahmet Şakirin Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.  

ÇALIŞMAKLA GEÇEN BİR ÖMÜR

1958 yılında dünyaya gelen Feray Sevil Tos, Marmara Üniversitesi İngilizce Bölümü’nden mezun oldu. Uzun yıllar İngilizce öğretmenliği yapan Feray Sevil Tos, emekli olduktan sonra birçok kuruluşta gönüllü olarak görev aldı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yöneticilerinden olan Tos, Kadıköy Belediyesi gönüllüsü olarak da çalışmalara katıldı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kadıköy şubesi yöneticilerinden olan Tos,  Türkan Saylan tarafından başlatılan Kardelen projesinde yer aldı. Birçok kız çocuğunun eğitimine katkı sundu. Cumhuriyet Halk Parti üyesi olan Feray Sevil Tos,  CHP Parti okullarında eğitmenlik görevlerinde bulundu.

Feray Sevil Tos, 2014 yerel seçimlerinde Kadıköy Belediyesi Meclis üyeliğine aday oldu ve Kadıköy Belediye Meclisi’nde Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi olarak birçok gönüllü çalışmaya imza attı. Belediye Meclisi Eğitim Komisyonu ile Encümen üyeliği yapan Tos, Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi yönetim kurulu üyeliği görevlerini yapıyordu. Bir çocuk annesi olan Feray Sevil Tos, Cumhuriyet Halk Partisi üyesi Fehamettin Tos ile evliydi.


ARŞİV