Medeniyet Üniversitesi kütüphanesine kavuştu

Yeni üniversitelerden biri olan Medeniyet Üniversitesi’nin Zenginleştirilmiş Merkezi Kütüphnanesi törenle açıldı.

27 Şubat 2014 - 08:45
Yeni üniversitelerden biri olan Medeniyet Üniversitesi’nin Zenginleştirilmiş Merkezi Kütüphnanesi törenle açıldı.
  
Mustafa SÜRMELİ
 
Araştırma odaklı yeni nesil devlet üniversitesi olarak kurulan Medeniyet Üniversitesi Kuzey Kampüsü'ndeki Merkezi Kütüphanesi, Rektör Prof. Dr. Hamit Okur’un katıldığı törenle açıldı.
Göztepe-Kuzey Yerleşkesinde gerçekleşen açılış törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cahit Kurbanoğlu,  Prof. Dr. Gülfettin Çelik ve Prof. Dr. Engin Başaran ile Genel Sekreter Talip Akkaya’nın yanı sıra çok sayıda idari ve akademik personel katıldı.
Rektör Prof. Dr. Hamit Okur yaptığı konuşmada, kütüphaneyi sadecemesai dâhilinde kitap alışverişi yapmak veya okumak için değil yirmi dört saatlik bir yaşam alanı olarak planladıklarını söyledi. Yaklaşık 330 kişilik akademik ve idari kadroyla binin üzerinde öğrencilerinin olduğunu, halen kuruluş sürecini devam ettirdiklerini belirten Prof. Dr. Okur, “Kuruluş sürecinde farklı şekilde planlar ve projeler yapılıyor. Bunlar şartlar neticesinde gerçekleşiyor. Ben bu değişikliklere hızlı bir şekilde intibak eden ve yeni projeleri hayata geçiren arkadaşları yürekten kutluyorum. Kısa sürede buradaki kütüphanemizi hayata geçirdik. Yeni bir proje yapılarak kütüphane düzenlendi. Günümüzde artık basılı dokümandan ziyade elektronik dokümanlar hızla önem kazanıyor. Burada şu anda on bin basılı dokümanımız var. Ancak elektronik ortamda üç milyon iki yüz bin dokümana ulaşabiliyoruz. Bu gerçekten birçok üniversitede olmayan bir imkân. Bu imkânı da veri tabanlarına ulaşarak, abonelikler gerçekleştirerek sağladık. Ben bu imkânı hocalarımızın, öğrencilerimizin ve bütün personelimizin iyi bir şekilde değerlendirmesini arzu ediyorum” dedi.
 

ARŞİV