Megist Mesleki Eğitim ve Kişisel Gelişim Fuarı

08–10 Aralık 2011 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde “Mesleki Eğitim ve Kişisel Gelişim” konulu MEGİST MESLEKİ VE KİŞİSEL GELİŞİM FUARI düzenlenecek...

07 Aralık 2011 - 11:17

08–10 Aralık 2011 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde “Mesleki Eğitim ve Kişisel Gelişim” konulu MEGİST MESLEKİ VE KİŞİSEL GELİŞİM FUARI düzenlenecek. Mesleki eğitim ve kişisel gelişim alanında çeşitli faaliyetler sürdürmekte olan belediyemiz de Eğitim ve Sosyal Destek Merkezi (ESDEM) ile Engelsiz İş ve İstihdam Merkezi birimleri ile bu fuarda yerini alıyor. 
Verimli bir ekonominin vazgeçilmez unsurlarının başında nitelikli iş gücü geliyor. Nitelikli iş gücüne ulaşmanın ana yolu ise iyi bir mesleki eğitimden geçiyor. Türkiye gelişmekteolan sanayisinde ve hizmet sektöründe istihdam etmek üzere ciddi anlamda nitelikli iş gücü sıkıntısı çeken bir ülke. Bu durum bize , mevcut eğitim sistemimizin yetiştirdiği işgücü ile sanayi ve talep ettiği işgücü arasında büyük bir fark olduğunu gösteriyor. Türkiye olarak, genç bir nüfus yapısına sahip olmakla övünüyoruz. Ancak genç nüfus, iyi eğitildiği takdirde rekabet gücü açısından bir avantaj teşkil edebilir. Genç nüfusu iyi eğitmenin en önemli araçlarından biriyse mesleki ve teknik eğitimdir.

Mesleki ve teknik eğitim kurumlarının öğrenci sayısı,öğretim elemanı ve güncel içerik eksikliğinin yanı sıra diğer en önemli sorunları altyapı, teknolojik ekipman, laboratuar ve atölye eksiklikleridir. Eğitim kurumlarında yaşanan bütün bu eksikler, mesleki eğitim kurumlarının reel sektörün beklentilerini karşılamakta zorlanmasına yol açmaktadır. Eğitim kurumlarının reel sektörü takip edememesinin yanı sıra reel sektör de mesleki eğitimin yapılandırılmasında aktif olarak rol almamaktadır. Sonuç olarak, ülkemizdeki devlet eli sağlanan mesleki eğitim sistemi ihtiyaçları karşılamaktan çok, gerilerinde kalmaktadır. Buna ilaveten Avrupa birliği ve dünya normlarında mesleki yeterlilik eğitimi ve sertifikasyonu gün geçtikçe iş hayatının vazgeçilemez standardı olarak gelmektedir. Yeni eğitim kuruluşları bu açığı kapamak üzere her gün yeni ortam ve imkanlar sağlamaktadır.
Küreselleşen dünyada işveren, insan kaynağında, mesleki eğitimi olan, yetenekli, inisiyatif kullanabilen bireylere yöneliyor. Bu süreçte vasıfsız işgücü bir değer teşkil etmezken, işveren de nitelikli eleman eksikliğinden dolayı ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. İşte bu yüzden mesleki eğitimin gerekliliğini ve önemini sadece devlet değil, sanayicisinden sivil toplum kuruluşlarına, eğitimcisinden siyasetçisine her kesimin iyice kavraması ve bu konuda üzerine düşen çalışmayı yapması gerekmektedir.
 
Bilgi İçin: Kadıköy Belediyesi Engelsiz İş ve İstihdam Merkezi
0216 338 24 14   / 0216 338 88 84
 
 

ARŞİV