Mehmet Ayvalıtaş Meydanı düzenleniyor

Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’nda düzenleme çalışması başlatan Kadıköy Belediyesi, meydanın kalıcı olarak düzenlemesi ile ilgili öneri ve istekler için mahalleliye çağrı yaptı. Çalışmalar kapsamında meydan araç trafiğine kapatıldı

14 Eylül 2023 - 13:45

Kadıköy Belediyesi, Caferağa Mahallesi’ni daha yaşanabilir, yürünebilir ve yeşil hale getirmek amacıyla Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’nda yeniden düzenleme çalışmalarına başladı. Marmara Belediyeler Birliği, Superpool ve Global Designing Cities Initiative iş birliğiyle “Sokak Dönüştürme Prova Uygulama Destek Programı” kapsamında gerçekleştirilen projede Kadıköy Belediyesi ve WRI Türkiye (Sürdürülebilir Şehirler Ağı) ortak çalışma yürütüyor. İBB’nin de destek verdiği düzenleme kapsamında Mehmet Ayvalıtaş Meydanı araç trafiğine kapatılarak, trafik düzenlemeleri ve çevre kavşaklarda iyileştirme çalışmalarına başlandı. Meydana yeni kent mobilyaları eklenecek ve yaya güvenliğini önceleyen zemin renklendirmesi yapılacak.

DAHA YEŞİL BİR KADIKÖY

Caferağa’nın,  mahalle sakinlerinin istek ve ihtiyaçlarına uygun, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir mahalleye dönüşmesi için atılan ilk adım olan çalışma ile ilgili Kadıköy Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Mahallemizi daha yaşanabilir, yürünebilir ve yeşil bir hale getirmeye meydanımızdan başlıyoruz. Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’nı mahalle sakinlerinin keyifle vakit geçirebileceği bir alana dönüştürüyoruz. Dönüştürme projesi kapsamında gerçekleştireceğimiz renklendirme çalışmaları, yeni ekleyeceğimiz kent mobilyaları, yeşillendirme ve gölge elemanları ile meydanımız daha güzel olacak ve farklı yaş gruplarının ihtiyaçlarına uygun hale gelecek. Sokağın araç trafiğine kapatmış olduğumuz kısmı, yayaların kullanımına açılarak meydan genişletilecek ve etrafındaki kavşaklar yayalar için daha güvenli şekilde tasarlanacak.”

“KADIKÖY ÖRNEK OLSUN”

Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’nın düzenlenmesine ilişkin konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı şunları söyledi: “Global Designing Cities Initiative ve Superpool gibi önde gelen global kent tasarımı inisiyatiflerinin desteğiyle yürütülen Marmara Belediyeler Birliği’nin ‘Sokak Dönüştürme Programı’na kabul edildik. Bu programın amacı, belediye olarak bize kapasitemizi geliştirecek eğitim ve mentörlük süreçleri sağlayarak, sürdürülebilir bir çevre yaratmak ve yerel toplulukların yaşam kalitesini artırmak için yaya ve çocuk dostu kamusal mekânlar tasarlanmasına destek olmak. Kadıköy’ümüzdeki bu dönüşümün diğer belediyeler için de örnek olmasını diliyoruz.”

“BİR FIRÇA DA SİZ KAPIN”

Meydan düzenlemesinin Caferağa Mahallesi sakinlerinin istek ve ihtiyaçlarına uygun olarak hayata geçirilmesi için çağrı yapan Kadıköy Belediyesi, 16 Eylül Cumartesi gerçekleştirilecek boyama etkinliğine tüm mahalleliyi davet etti.  Cumartesi günü mahallelinin de katılacağı etkinlikte hem zemin boyama çalışması yapılacak hem de Sokak Bizim ile Çocuk ve Mekân çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Meydan tasarımı ile ilgili fikir, öneri, istek için e-posta adresi paylaşan Kadıköy Belediyesi’nin çağrısı şöyle: “Meydanımızı güzelleştirmeye ben de varım diyorsanız, 16 Eylül’de bir fırça da siz kapın. Hem tasarım aşamasına dahil olun hem de meydanımıza sahip çıkalım. Tüm fikir, görüş ve isteklerinizi [email protected] adresine gönderebilir, meydanın tasarımında ve uygulamasında söz sahibi olabilirsiniz.”


ARŞİV