Mehtap'ın ailesi 'ibretlik' ceza istedi

Boşanma davası açtığı eşi tarafından öldürülen Mehtap C. Bülbül’ün, şikâyete gittikleri karakoldaN geri gönderilen ailesi ve arkadaşları, Kadıköy’de eylem yaptı.

14 Şubat 2013 - 12:43
 
Semra ÇELEBİ
 
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, DİSK Kadın Komisyonu, İMECE, TKP’li kadınlar ve çocuklarını kadın cinayetlerinde kaybeden aileler, 8 Şubat Cuma akşamı Kadıköy Akmar Pasajı önünde bir araya geldi. Kilise Meydanı’na kadar alkış ve sloganlarla yürüyen grup, eşleri tarafından öldürülen kadınların fotoğraflarını taşıdı, sık sık “Yaşam hakkımızı alacağız”, “Adalet biziz susmayacağız”, “Kadınlara koruma, katillere ağır ceza” sloganlarını attı.  Çevredekilerin de alkışlarla destek verdiği yürüyüş sonrasında aileler duygularını dile getirdi. 22 Ocak günü Kocaeli’de, boşanma davası açtığı eşi tarafından kaçırılıp iki gün alıkonan, bu sırada ihbar için karakola giden ailesine “Çok fazla Arka Sokaklar dizisi izliyorsunuz” denilerek geri gönderilen ve sonunda öldürülen Mehtap C. Bülbül’ün ailesi, katile “ibretlik” ceza istedi. İlk sözü alan Mehtap’ın ağabeyi İbrahim Bülbül, “Kardeşim iki gün boyunca katilin elindeydi. Kardeşimi kurtarmaları için şikâyete gittiğimiz polisler dalga geçer gibi bize ‘çok fazla dizi izliyorsunuz’ dediler. Hiçbir şey yapmadılar. Eğer kardeşimin katiline ibretlik bir ceza verilirse belki başka Mehtap’lar olmaz” diye konuştu.
Mehtap’ın kızkardeşi de “İbretlik ceza verilmediği sürece bu suçlar daha da artacak. Cezaların caydırıcılığı olsun. Kimse susmasın, bu herkesin başına gelebilir” dedi. Mehtap C. Bülbül’ün annesi ise Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Adalet Bakanı’na seslendi: “Adalet istiyorum. Mehtap benim için 25 değil 15 yaşındaydı. Kızımın katiline ağırlaştırmış müebbet ceza istiyorum.”
 
‘ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKIYOR’
Eşi tarafından öldürülen Gülay Yaşar’ın babası Duran Yaşar da bir konuşma yaptı. Yaşar, “Biz mağdurlardan sadece biriyiz. Her gün kadınlarımız katledilmekte. Buradan yetkililere sesleniyorum; artık gerekli önlemler alınsın. Ateş düştüğü yeri yakıyor” dedi. Ailelerin konuşmalarının ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına ortak basın açıklaması yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Platform olarak kadınlara koruma, katillere ağır ceza verilmesi için mücadelemizi sürdürüyoruz. Mehtap’a ve kadın cinayetlerine kurban giden bütün kızkardeşlerimize sahip çıkıyoruz. 18 Ocak günü kazandığımız koruma yasasının yönetmeliği ile birlikte kadınlar koruma haklarını elde ettiler. Yönetmelik bizim yaşam güvencemiz oldu. Ancak her gün kadın cinayeti haberleri almaya devam ediyoruz. Kadınlar öldürülmek değil yaşamak istiyor.” Açıklamada, kadınlara haklarını öğretmek için bir eğitim düzenleneceği bilgisi de verildi: “Kadınların yaşam hakkını nasıl alacağını, nasıl korunacağını kadınlara biz anlatıyoruz. Çıkmasını sağladığımız yönetmeliği 16 Şubat’ta İTÜ Taşkışla Kampüsü’nde yapacağımız eğitimle tüm kadınlara anlatacağız. Kadınlar haklarını daha iyi bilecek, artık korunmanın mümkün olduğunu öğrenecek. Adalet sağlanmıyorsa, biz sağlayacağız. Adalet biziz, susmayacağız.” Eylem, basın açıklamasının ardından son buldu.
 
 
 

ARŞİV