Meme kanserine farkındalık için yürüdüler

Kadıköy Belediyesi Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi, ‘Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” kapsamında erken teşhise dikkat çekmek için yürüyüş düzenledi.

27 Ekim 2016 - 16:13
Kadıköy Belediyesi Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi, ‘Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” kapsamında erken teşhise dikkat çekmek için yürüyüş düzenledi. Erken teşhis için tüm Kadıköylü kadınlar merkeze davet edildi
 
Kaan DERTÜRK
Kadıköy Belediyesi Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi, “1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” kapsamında kadınları bilinçlendiriyor. Kadınların, meme kanserine karşı bilinçlenmeleri için etkinlikler ve kampanyalar gerçekleştiren merkez, 22 Ekim Cumartesi günü yürüyüş düzenledi. Süreyya Operası ve Moda İlkokulu arasında gerçekleşen yürüyüşe, Kadıköylü sanatçı Çiğdem Tunç ve müzisyen Erhan Demir’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Süreyya Operası önünde açılan stantlarda, kadınlara broşürler dağıtan görevliler, yüz yüze bilinçlendirme çalışmaları yaptı. Tüm Kadıköylü kadınlar ücretsiz hizmet veren merkeze davet edildi. Yürüyüşe katılanlara farkındalık için pembe kurdele takıldı.

“DUR DEMELİYİZ”
Yürüyüşten önce meme kanserine dikkat çekmek için konuşmalar yapıldı. İlk konuşmayı oyuncuyu Çiğdem Tunç yaptı. Meme kanserinin her kadın için hayati risk taşıdığını söyleyen Tunç, düzenli muayene yapılması gerektiğine dikkat çekti. “Meme Sağlığını Önemse Hayata Gülümse sloganı ile yürüyeceğiz.” diyen Tunç, “Kadınlar için çağın gribi diyebileceğimiz meme kanserinin, ilerlemesine fırsat vermeden erken teşhis ile dur demeliyiz. Kadıköy Belediyesi Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi’nin ücretsiz meme kanseri taramasından her Kadıköylü kadın muhakkak yararlanmalı. Yaşınız kaç olursa olsun meme kanseri tehlikesinin ne zaman geleceği belli değil. Hayatın bizlere kötü bir sürpriz yapmasını engelleyelim. Yaşamımızı bizi sevenlerle doya doya geçirmek için erken teşhisi asla göz ardı etmeyelim.” dedi.

“KORKMAYA GEREK YOK”
Kadıköy Belediyesi Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi’nden Dr. Serap Akın ise meme kanserinin sanıldığı kadar korkutucu bir şey olmadığını, düzenli taramalar ile önlenebileceğini belirtti. “Kadınların sağlığı konusunda çok büyük bir engel var.” diyen Akın, “Kadınımız, her konuda önceliği çevrelerine verdikleri için kendisini unutuyor. Sağlığını ihmal ediyor. Oysa düzenli aralıklarla yapılan basit muayeneler hayat kurtarıcı olabilir. Meme kanseri sanıldığı kadar korkutucu bir hastalık değil. Düzenli taramaları yaptıktan sonra korkmaya gerek yok. Meme kanserinde erken teşhisin önemi herkes tarafından biliniyor. Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi’mizde düzenli taramalarınızı yaparak, meme kanseri konusunda önlem alabilirsiniz.” diye konuştu.

“YANINIZDA OLACAĞIZ”
Müzisyen Erhan Demir de erken teşhisin önemine değinen bir konuşma yaptı. Kadınların, meme kanserinden korkmaması gerektiğini söyleyen Demir, “Yıllar önce annemi meme kanserinden kaybetmiştim. O yıllarda erken teşhis konusu bu kadar yaygın değildi. Erken teşhisin önemi, meme kanseri konusunda tam olarak bilinmiyordu. Taramalarınızı düzenli yaptıktan sonra içinizi ferah tutmalısınız. Bizler de erkekler olarak her konuda olduğumuz gibi bu konuda da yanınızda olmaya devam edeceğiz. Meme kanserine karşı yapılan bu farkındalık yürüyüşünden haberim olunca koşa koşa geldim. Yürüyüş ile bir kişiye bile ulaşıp, farkındalık yaratabilirsek eğer ne mutlu bizlere.” dedi. Farkındalık yürüyüşü Erhan Demir’in verdiği konserin ardından gökyüzüne pembe balonların bırakılmasıyla son buldu.

“DEVAM EDECEK”
Farkındalık yürüyüşü ile ilgili gazetemize konuşan Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Fuat Engin, farkındalığın bu tür etkinlikler ile yayılacağını belirterek, “Hep birlikte erken teşhisin önemini kamuoyuna aktarmaya çalışıyoruz. Belediye Meclisi’nde, erken teşhise dikkat çeken çalışmalarımız devam edecek. Yürüyüş aktivitesinin, meme kanseri riskini azalttığına dair bulgular var. Simgesel bu yürüyüş hem farkındalığa dikkat çekiyor hem de sporun insan bedeni üstündeki olumlu etkisine.” dedi.

KADIN SAĞLIĞI MERKEZİ’NDE NELER YAPILDI?
Kadıköy Belediyesi Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi, Eylül 2011’de hizmet vermeye başladı. Beş yılda 44 bin 900 hastaya 100 bin 200 mamografi, ultrason ve smear işlemi yapıldı; biyopsi istenen bin 8 hastada 315 malign(kötü huylu tümör), 282’sinde ise benign (iyi huylu tümör) tespit edildi. Dumlupınar Mahallesi Dr. Erkin Caddesi’nde bulunan Mamografi Merkezi, Kadıköy’de yaşayan ve çalışan tüm kadınlara meme ve jinekolojik kanserler konusunda erken tanı ve doğru tedaviye yönlendirme hizmetlerini ücretsiz olarak sunuyor.
 0216 565 66 16’yı arayarak randevu almanız yeterli!



ARŞİV