Meme semineri yapıldı

Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evin’de,5 öMart günü 30 kişinin katıldığı “Meme Kanseri Tanı Yöntemleri ve Erken Tanının Önemi” konulu seminer düzenlendi.

12 Mart 2014 - 14:19
Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evin’de, 5 Mart günü Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezinde görevli Radyoloji Uzm. Dr. Hikmet Karagüllü tarafından 30 kişinin katıldığı “Meme Kanseri Tanı Yöntemleri ve Erken Tanının Önemi” konulu seminer düzenlendi. Karagüllü, meme kanserinin dünyada görülme sıklığının arttığını belirterek, “Her 8-9 kadından biri meme kanserine yakalanıyor. Ancak görülme sıklığı artmasına rağmen erken tanı ve doğru tedavilerle ölüm oranları hızla düşüyor. Bu nedenle meme kanserinde erken tanı çok önemli. Düzenli yıllık takiplerle konabilen erken tanı bir meme kanseri hastasının yaşamını kurtarır” dedi. Seminerde, Mamografi nedir? Nasıl çekilir?, Ultrasonografi ve Kendi kendine Meme Muayenesinin Önemi konuları üzerinde duruldu.
 
YAŞLILIĞI KONUŞACAKLAR
Öte yandan Yaşlılık haftası kapsamında Kadıköy Belediyesi ve İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Geriatri Bilim Dalı işbirliğiyle “Sağlıklı Yaşlanma Paneli” yapılacak.19 Mart Çarşamba günü 13.00-14.00 saatleri arasında Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan panelde, sağlıklı beslenme, egzersiz, akıl ve ruh sağlığı ile hastalıklardan korunma ve aşı konuları ele alınacak.
 

ARŞİV