Memurlar yasa tasarısını eleştirdiler

Kadıköy’de buluşan memurlar, TBMM Başkanlığı’na gönderilen 4688 sayılı yasa tasarısını eleştirdiler.

08 Şubat 2012 - 10:33

Kadıköy’de buluşan memurlar, TBMM Başkanlığı’na gönderilen 4688 sayılı yasa tasarısını eleştirdiler.

KESK’e bağlı memurlar Kadıköy’de yaptıkları eylem ile 23 Ocak 2012 tarihinde Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak TBMM Başkanlığı’na gönderilen 4688 sayılı yasa tasarısını eleştirdiler.
Hasanpaşa’da bulunan AKP İlçe Teşkilatı binasının önüne kadar yürüyen grubun eyleminde yapılan basın açıklamasında, uzun süredir sendikal hak ve özgürlükleri genişletecek bir yasa bekleyen 2 buçuk milyon kamu emekçisinin sözkonusu tasarı ile üzüldüğü belirtildi.
Zaman zaman sloganların da atıldığı eylemde yapılan açıklamada; “Bu yasa tasarısı, Üçlü Danışma Kurullarında konfederasyonların görüşlerinin taslağa yansıyacağına, kamu emekçilerinin toplu sözleşme hakkı yönünde düzenlemeler yapılacağına dair verilen sözlerin aksine dünyada başka bir örneği bulunmayan öyle bir sözleşme düzeni getirmektedir ki buna göre emekçilerin üyesi olduğu sendikalara toplu sözleşme masasında figüran rolü dahi verilmemektedir” denildi.
Herhangi bir olay olasılığına karşı çevik kuvvet ekiplerinin de hazır bulunduğu eylem, basın açıklamasından sonra olaysız dağıldı.

ARŞİV