Meşhurlar tablosuna Atatürk'ü ekledi!

Kadıköylü karikatürist Kamil Yavuz, dünyanın çok ünlü kişilerinin birlikte resmedildiği tabloya, Atatürk’ü illegal olarak ekledi.

12 Şubat 2014 - 09:31

Kamil Yavuz’un Atatürk’e vefasını gösteren olay şöyle gelişti; Yavuz, bir gün Kadıköy’de gezerken bir tablo görür. Bu tablo, Çinli sanatçılar Dai Dudu, Li Tiezi ve Zhang An’ın 2006 yılında yaptığı “Discussing the Divine Comedy with Dante” (Dante'yle İlahi Komedya'yı Tartışmak) başlıklı eseri. Ancak Yavuz, Çinli sanatçıların, ünlü İtalyan ressam Raphael'in Rönesans fresklerinden “The School of Athens”den (Atina Okulu) esinlenerek yaptıkları bu tabloda bir eksiklik fark eder. Aralarına Bill Gates, Lenin, Bruce Lee, Napolyon, Che Guevara, Marlon Brando, Pavarotti, George W. Bush, Elvis Presley, Shakespeare, Picasso, Marilyn Monroe, Beethoven, Hitler, Mussolini, Marx, Konfiçyüs ve Usame Bin Ladin gibi çok ünlü 103 kişinin olduğu bu tabloda, Atatürk yoktur! Böyle bir tabloda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, bütün dünyanın tanıdığı büyük insan Mustafa Kemal Atatürk’ün olmamasını içine sindiremez. Bu sırada Moda Caddesi’nde birkaç kişi daha aynı tabloya bakmaktadır. Ve hepsi Yavuz’la aynı görüştedir; “Hani Atatürk nerede, unutulmuş mu?” Ortak görüş: “Bu kadar başarılı bir tabloyu yapan ressamlar okullarında tarih dersi görmediler mi, Atatürk’ü nasıl tanımazlar? Bir tanımasa diğeri bilmiyor mu?” 
Kamil Yavuz, bu sırada “Ben bu tabloya Atatürk’ü illegal olarak eklerim. Hem de şu Lenin’in eliyle gösterdiği tepeye Atatürk’ü bu gece çizerim, Kocatepe’de… Ressam ve öğretmen Yasemin Osman’dan yardım alırım” der ve birkaç gün içinde de dediğini yapar, Atatürk’ün Kocatepe’deki fotoğrafını tabloya illegal olarak ekler…
Kamil Yavuz, yaptığı düzenlemeyle ilgili olarak, “Atatürklü bu tabloyu internet aracılığıyla yayarak tepkimizi göstermeliyiz. Hatta dünyanın her yerinde bulunan bu çok ünlü tablonun tekrar basılmasını sağlamak için çaba göstereceğim” diye konuşuyor.

ARŞİV