Metro çalışması sürüyor, trafik büyüyor

Dudullu’dan Bostancı’ya ulaşımı 21 dakikaya indirmesi planlanan M8 Dudullu-Bostancı metro hattının Kadıköy ayağındaki çalışmalara yenisi eklendi

29 Eylül 2016 - 15:50

Kaan DERTÜRK
M8 kodu ile 2019 yılında faaliyete geçirilecek Dudullu – Bostancı metro hattının Kadıköy ayağı için yapılan çalışmalar hız kazandı. Hattın Kadıköy ayağı için Şemsettin Günaltay Caddesi üzerinde başlanan çalışmalara Suadiye Ayşekadın da eklendi. Minibüs caddesindeki metro çalışmaları sayısının ikiye ulaşmasıyla birlikte trafikte çoğu zaman aksaklıklar yaşanıyor. Ayşekadın mevkiindeki metro çalışmaları 50 metrelik alanı kapsıyor. Çalışmanın yapıldığı bölgede araçlar tek şerit halinde ilerleyebiliyor. Kadıköylü vatandaşlar da metro çalışmalarından dolayı ulaşım için alternatif yolları kullanmak zorunda kalıyor. 2019 yılında hizmete açılması planlanan metro hattının çalışmaları Suadiye ve Bostancı’da da önümüzdeki yıllarda devam edecek. Kadıköylülerin, Şemsettin Günaltay Caddesi’nde başlayan ve Ayşekadın’da devam eden proje nedeniyle oluşabilecek trafik yoğunluğuna dikkat etmesi gerekiyor.

HATLAR BİRLEŞECEK
Metro hattı Bostancı İDO İstasyonu’ndan başlayıp Kozyatağı, İçerenköy, Türkiş Blokları üzerinden Dudullu’ya ulaşacak. Marmaray ile entegre olacak hat, Kozyatağı’nda Kadıköy-Kartal metrosuna, Dudullu İstasyonu’nda ise Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosuna bağlanacak. 13 istasyonun olacağı hattın uzunluğu 14,27 kilometre, yolcu kapasitesi 45 bin, yolculuk süresinin ise 22 dakika olması hedefleniyor. Bostancı, Suadiye, Üst Bostancı, Kozyatağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Türkiş Blaklorı, İMES, MODOKO, Dudullu, Yukarı Dudullu, Depo istasyonları hatta yer alıyor. Bostancı Dudullu Metro Hattı’nın ilk durağı Bostancı İDO olacak. Bostancı Dudullu Metro Hattı projesi 1 milyar 500 milyon Euro, yani 4 milyar 185 milyon TL’ye mal olacak.

ARŞİV