Metro çalışmasında bir işçi hayatını kaybetti

Kadıköy’de Dudullu-Bostancı Metro inşaatında bir işçi, iş makinesinin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Olaya ilişkin iki kişi gözaltına alındı

17 Şubat 2017 - 12:38

Kaza 14 Şubat Salı günü Şemsettin Günaltay caddesi üzerinde bulunan Dudullu-Bostancı metro inşaatının Ayşekadın metro istasyonunda meydana geldi. Metro treni inşaatının iç tünel kısmında kazı çalışması esnasında bir iş makinesi, İbrahim Güngör isimli işçiye çarptı. Kaza sonrası çalışanlar durumu polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri tünele gelerek yaptıkları incelemede işçinin hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yeri ve savcılığın incelemesinin ardından cenaze asansör yardımıyla tünelden çıkarıldı. Polisin olay yerindeki incelemesinin ardından İbrahim Güngör’ün cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kazanın yaşandığı sırada inşaat alanında iş makinelerini kullanan iki kişi gözaltına alındı.

1970 İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin 2016 yılı için hazırladığı rapora göre; Türkiye’de 2016 yılında en az 1970 işçi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitirenlerin 1632’si işçi ve memur, 288’i ise çiftçi ve esnaf. Ölümlerin en çok gerçekleştiği iş kolları da sendikalaşmanın en az olduğu ve güvencesiz çalışmanın hâkim olduğu iş kollarında gerçekleşti. Raporda yer alan bilgilere göre; ölümlerin 442’si inşaat, 389’u tarım, 265’i ise taşımacılık alanında meydana geldi. 


ARŞİV