Mezunlar birarada, Haydarpaşa'da!

Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından Haydarpaşa Lisesi’nin mezunları, Geleneksel Pilav Günü’nde 78. kez buluştu.

13 Haziran 2013 - 15:05
Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından Haydarpaşa Lisesi’nin mezunları, Geleneksel Pilav Günü’nde 78. kez buluştu.
 
Gökçe UYGUN
Fotoğraflar: Sinem TEZER
Atatürk’ün talimatıyla eğitim hayatına 79 yıl önce başlayan Haydarpaşa Lisesi'nin mezunları, 78. kez “Geleneksel Pilav Günü”nde buluştu.
Haydarpaşa Lisesi Mezunları Derneği’nce organize edilen, 9 Haziran günü, lisenin uzun yıllar hizmet verdiği tarihi binasının avlusunda (şimdiki Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü) gerçekleştirilen etkinlikte, biraraya gelen eski mezunlar hasret giderdi, yeni mezunlar eskilerle tanıştı. Eski bakanlardan Yaşar Okuyan’ın da katıldığı pilav günü kutlaması, eski mezunların tıpkı öğrencilik yıllarında olduğu gibi okul sancağı altında, ellerinde Türk bayrakları, dillerinde 10. Yıl Marşı ile yaptıkları geleneksel yürüyüşle başladı. Saygı duruşunda bulunulduktan sonra, İstiklal Marşı ve Haydarpaşa Lisesi Okul Marşı okundu. Okul Müdür Osman Nuri Ekiz, kökü tarihin derinliklerinde olan bu eğitim yuvasının yöneticisi olmaktan duyduğu gururu ifade ederek, “Ancak okulumuz maalesef olması gereken yerde değil. Okulumuzu Türkiye sıralamasında ilk 3'e sokmak için 24 saat çalışacağıma söz veriyorum. Sizler de bize destek verin” çağrısında bulundu. Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin ise mezunlara şöyle seslendi; “Gözünüz arkada kalmasın. Haydarpaşa Lisesi’ni tıpkı sizin döneminizde olduğu gibi, ülke sıralamasında iyi bir yere taşıyacağız. Bu okul vatana millete hizmet eden değerli insanlar yetiştirmeye devam edecektir.” Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı Hasan Basri Kadıoğlu da Haydarpaşalı olmaktan övünç duyduğunu belirterek, herkesi vakfa destek olmaya, özel günlere katılmaya davet etti.
 
HAYDARPAŞA’DAN GEZİ’YE SELAM!
Haydarpaşa Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı olarak bir konuşma yapan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, pilav gününün amacının biraraya gelmek olduğunu belirterek, “Bu okulun mezunları Türkiye'de önemli görevlerde bulundular, Atatürk devrimlerinden hiç taviz vermediler. Yaşadığımız bu günler de birbirimize daha sıkı sarılmayı gerektiriyor” diye konuştu. Kadıköy’de herhangi bir proje yapılmadan önce halka fikirlerinin sorulduğunu anlatan Öztürk, “İstanbul'la ilgili kararlar da İstanbullular ile birlikte alınmalı” diyerek, Gezi Parkı’na atıfta bulununca, “Her yer Taksim her yer direniş!” sloganları atıldı.
Pilav Günü, etkinlikler, Haydarpaşa Lisesi öğrencilerinin mzüik ve dans gösterilerini sunması, geleneksel pilav ve tatlı dağıtımıyla sona erdi.

ARŞİV