Milka artık ‘Bay Koço'suz..

Kadıköylülere yıllardan beri birbirinden lezzetli mezeleri tattıran ünlü şarküteri Milka’nın sahibi Konstandi Natof aramızdan ayrıldı.

27 Ağustos 2013 - 11:04
1885’ten beri hizmet veren Moda’nın ünlü şarküterisi Milka’nın sahibi, sevilen lezzet ustası Konstanti Natof (nam-ı diğer Bay Koço) bir süre önce hayatını kaybetti. Bay Koço, Bahariye'deki Aya Triada Kilisesi'nde saat 14.00'te yapılacak törenin ardından Uzunçayır'daki Ortodoks mezarlığına defnedildi.
Adı, şarküteri-meze evi Milka’yla özdeşleşen Bay Koço, en önemli mezeci-şarkütericilerinden biriydi. Dostları ardından “Onunla birlikte renkli bir portre daha eksildi Moda’dan. Moda sokakları, Milka, öksüz kaldı. Onunla alışverişin keyfini, ayrıcalığını yaşamış Modalılar da öksüz kaldı bir parça… Bay Koço’nun cenaze töreni için kiliseyi dolduran yakınları, komşuları, arkadaşları sadece onu değil, bir tarihi de uğurluyordu. Konstanti Natof, tören sonrasında Kadıköy Uzunçayır’daki Ortodoks Mezarlığı’nda toprağa verilirken, Moda’daki Milka’nın camları da ağlıyordu sanki. Milka, bekleyecek günlerce, aylarca; belki, çıkar gelir Bay Koço diye… Milka’ya gelen müdavimleri sanki onunla karşılaşacak gibi olacaklar… Oysa, Bay Koço da Moda’nın pek çok renkli portresi gibi anılar dehlizinde yerini alacak. Oradan göz kırpacak zaman zaman. Güle güle Bay Koço, seni arayacağız, özleyeceğiz, hiç ama hiç unutmayacağız” dediler.

ARŞİV