Mimarlık öğrencileri yazı TAK’ta geçirecek

Kadıköy Belediyesi ile Mimarlar Odası’nın imzaladığı protokol kapsamında mimarlık öğrencileri, TAK’ta yaz stajlarını yapacak

04 Temmuz 2024 - 22:27

Kadıköy Belediyesi ile Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Anadolu 1’inci Büyükkent Bölge Temsilciliği, mimarlık bölümü öğrencilerinin stajı için Tasarım Atölyesi Kadıköy’de (TAK) protokol imzaladı. Protokol kapsamında  İstanbul Anadolu Yakası’ndaki  üniversiteler ile Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde eğitim alan 45 mimarlık öğrencisi, TAK’ta iki ayrı programla stajlarını tamamlayacak. Öğrenciler,  staj programlarında mesleki bilgi ve becerilerini geliştirecek, büro yaşamını tanıyacak. 

Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı’nın da katıldığı imza töreninde, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Anadolu 1’inci Büyükkent Bölge Temsilcisi Saltuk Yüceer ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Prof.Dr. Alper Ünlü de yer aldı. 

KADIKÖY’E ÖZGÜ MİMARİ

Mesut Kösedağı öğrencilere “TAK’taki fikir hürriyeti sonsuz, aklınızda ne varsa gerçekleştirebileceğiniz bir alandasınız” dedi. Kadıköy’de son 3 ayda 120 tane inşaat ruhsatı verildiğini ve Türkiye’de kentsel dönüşümün en yoğun yaşanan ilçelerden biri olduğunu söyleyen Kösedağı, “Basit bir bina dikerek Kadıköy’den ayrılamazsınız. Kadıköy’ün kendine özgü bir yapısı, tarihi ve doğası var” şeklinde konuştu. Kösedağı, konuşmasının sonunda Kadıköy’e özgü bir mimari yaratmak istediklerini belirtti. 

STAJ YAPMA ŞANSI ZORLAŞIYOR

Son yıllarda mimarlık fakülteleri ile öğrenci kontenjan sayılarının oldukça arttığını vurgulayan Saltuk Yüceer, “Artan öğrenci sayıları, azalan uygulama alanları ile öğrencilerin staj yapma şansını zorlaştırıyor” dedi. Yüceer, projenin amacının öğrencilere yaz döneminde çalışma fırsatı yaratmak ve meslek odası ile bütünleşmelerini sağlamak olduğunu vurguladı. 

Prof.Dr. Alper Ünlü, de “Bir mimarlık öğrencisi, okulda olduğu kadar şantiyelerde veya ofislerde staj yapmak zorunda” dedi. 

 

ARŞİV