Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali'ne başvurular

1-7 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan VI. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali’ne başvurular, 31 Ağustos’ta sona erecek.

31 Ağustos 2012 - 13:17
 
1-7 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan VI. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali’ne başvurular, 31 Ağustos’ta sona erecek.
 
 “Dünya Mimarlık Günü” nedeniyle Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nce gerçekleştirilen “Mimarlık ve Kent Şenliği” etkinlikleri kapsamında, her yıl ekim ayının ilk haftası düzenlenen “İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali”’ne başvurular devam ediyor. Başvuru süresi 31 Ağustos’ta sona erecek olan festivali kapsamında bu yıl, uluslararası kategoride tek yarışma düzenlenecek ve ödüller verilecek.
Festival, “mimarlık ve kent” odağında üretilmiş filmleri desteklemeyi, yeni yapımları özendirmeyi, beğeni kazanmış filmleri seyirci ile buluşturmayı amaçlıyor. Ayrıca konuyla ilgili mimar, yönetmen ve uzmanların etkinlik kapsamında İstanbul’da buluşmalarına ortam hazırlayarak ülkemizi ve mimarlık ortamımızı geniş kesimlere tanıtmayı öngörüyor.
Festival kapsamında, belgesel ve canlandırma türündeki filmlere yer veriliyor. Yurt içinden ve yurt dışından yarışmaya katılarak ön elemeyi geçmiş olan filmler, seyirci ile buluşturulacak ve bu filmler arasında bir yarışma gerçekleştirilecek. Ayrıca konuyla ilgili olarak, katılımcılar arasında düşünce alışverişlerinin sağlanabilmesi için çeşitli söyleşi ve etkinlikler de düzenlenecek.  
Yarışmaya internet üzerinden de başvurulabiliyor. Bu durumda ilgili başvuru formunun www.archfilmfest.org adresinden temin edilmesi ve diğer dokümanlar ile birlikte [email protected] adresine gönderilmesi gerekiyor. Ancak filmler kargo veya elden teslim edilmeli. Yarışmada ilk üçe giren filmlerin yönetmenlerine para ödülü veriliyor.
 
İKİ ÜLKE ARASINDA FOTOĞRAF KÖPRÜSÜ
Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkinin 400. yılı onuruna bir fotoğraf yarışması organize ediliyor. Yarışmanın konusu ise iki ülke arasında mimari, iç mimari ve şehir planlaması alanındaki etkileşim. Belgelenebilecek alanlar arasında Hollanda ve Türkiye’den sokaklar, mahalleler, meydanlar, parklar, evlerin iç mimarisi, mağazalar, restoranlar, oteller, güzellik salonları gibi mekânların yanı sıra kent planları, kentsel çevreler ve çeşitli yaşam alanları bulunuyor. Adet sınırı olmayan fotoğraf yarışmasına katılım için son gün 9 Ekim. Herkese açık olan organizasyonda fotoğraflar internet üzerinden gönderilebiliyor.
Ayrıntılı bilgi için: www.inclusiveworks.eu

ARŞİV