Minik kalplerin el emeği Van yolunda

Göztepe İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencileri, Vanlı depremzede kardeşleri için kitap ayraçları yaptı.

16 Mart 2012 - 10:45

Göztepe İlköğretim Okulu 1. sınıf öğretmenleri Raziye Güney, Fatma Sevil Odabaş ve Şehriban Haran, öğrencileriyle birlikte yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birini gösterdi.

Okul müdürü Mehmet Akgül’ün desteği ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Kaymakamlığın izniyle, minik eller Vanlı kardeşlerine destek için kitap ayracı yaptı. Çocuklar her marka ve her desen kâğıt havluları, doku çalışması vefarklı tekniklerle boyadı, katladı, PVC ile kapladı, etiketledi, kurdele ve boncuklarla süsledi. Daha sonra bu el emeği göz nuru kitap ayraçları birkaç hafta okulun birinci katında sergilendi ve satışa sunuldu. 750 adet kitap ayracı tanesi 5TL’den satışa sunuldu. Sadece birkaç hafta içinde yapılan çalışma sonucunda yaklaşık 3 bin lira gelir elde edildi.
Henüz birinci sınıfta küçük elleriyle büyük bir işe imza atan öğrenciler öğretmenleriyle birlikte, bu parayı, okullarına en yakın bankadan “Türkiye Kumbarası” hesabına aktaracak. Kitap ayraçlarından kazanılan para, Van’da öğretmenlere ev, öğrencilere yurt ve sosyal tesis yapılması için harcanacak.

ARŞİV