Müjdat Gezen Sanat Merkezi saldırganı tutuklandı

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne saldıran şahıs, savcılığın itirazı üzerine tekrar hakim karşısına çıktı. Saldırgan "Yakarak ve patlayıcı madde kullanarak mala zarar verme" suçundan tutuklandı

20 Şubat 2017 - 13:48

Kadıköy’de 26 yıldır tiyatro, müzik ve drama alanında eğitim veren ve birçok sanatçının mezun olduğu Müjdat Gezen Sanat Merkezi gece saatlerinde kundaklandı. Kundaklama anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde; sanat merkezi önüne gelen bir kişinin binanın girişine benzin döküp ateşe verdiği görüldü. Çevredekilerin yangını fark etmesi üzerine olay, itfaiye ve polis ekiplerine bildirildi. Yangına ilk müdahaleyi sanat merkezinin güvenlik görevlisi yaptı. İtfaiye ekiplerinin olaya müdahale etmesi üzerine yangın fazla büyümeden söndürüldü. Soğutma çalışmalarının ardından ekiplerin olay yerinde yaptıkları incelemelerde sanat merkezinin bahçesinde şişe ve çöp kovasında plastik eldiven bulundu. Sanat merkezinin ve çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye alan emniyet ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

ÖNCE SERBEST BIRAKILDI SONRA TUTUKLANDI

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ni kundaklayan Mehmet Ali Aligül 22 Şubat Çarşamba günü Sancaktepe’de yakalandı. Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen şüpheli, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi. "Yakarak, yakıcı veya patlayıcı madde kullanarak mala zarar verme" suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen Mehmet Ali Aligül, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.  Mehmet Ali Aligül, savcılığın itirazı üzerine 24 Şubat Cuma günü yeniden hakim karşısına çıktı. Saldırgan, "Yakarak ve yakarak patlayıcı madde kullanarak mala zarar verme" suçundan tutuklandı

“DAVA AÇTIK”

Müjdat Gezen ve çok sayıda sanatçı olay üzerine sabahın erken saatlerinde sanat merkezine geldi. Gezen ve sanatçılar olayla ilgili basın açıklaması yaptı.  

Akit gazetesinde yayınlanan haberlerle kendisinin ve sanat merkezinin hedef gösterildiğini iddia eden Gezen, “Burası dünyanın ilk ve tek parasız özel okulu. Küçük paralarla açtığımız bu okulda öğrencilere eğitim veriyoruz. Yaşanan şey büyük bir talihsizlik. Ama bu olay içimizdeki Atatürk ve Cumhuriyet ateşini söndüremeyecek. ‘Hayır’ oyu vermemize de engel olamayacaklar. Daha büyük hasarlar meydana gelebilirdi ama okulun girişindeki tenteler yandı. Okulun bahçesinde burayı koruyan iki tane Atatürk heykeli var bir tane daha yapacağız” dedi.

Akit gazetesine yaptığı haberler ile ilgili dava açtıkları bilgisini paylaşan Gezen, “Biz burada siyaset yapmıyoruz. İlk defa bugün siyasetten bahsettik. Akit gazetesinin yaptığı son haberlerden sonra emniyetten şahsıma koruma tahsis edildi” diye konuştu.

“OLAYI KINIYORUZ”

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin ilk mezunlarından tiyatro sanatçısı Şevket Çoruh da açıklama yaptı. Çoruh, “Okulumuz 26 yıldır açık ve çok sayıda mezun verdi. Kültüre ve sanata katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu okul yedi öğrenciye miras bırakıldı. Biz bu mirasın bekçileriyiz. Bu faşist bir saldırıdır. Tüm mezunlar olarak bu olayı kınıyoruz” dedi.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin mezunlarından İlker Ayrık da “Çok mutsuzum ama çok umutluyum. Kimsenin canı yanmadı. Okulumuzun dışı hasar gördü ama tamir ettireceğiz. Bu bir kundaklama. Toplumun her kesimi çok gergin durumda, kimse ne yapacağını bilmiyor. Çok fazla tahrik ve taciz var. Bu okulun Atatürkçü ve Cumhuriyetçi yapısını değiştiremeyecekler. Bu bir bayrak yarışı, çok değerli hocalardan ders aldık, biz de şu an öğrendiklerimizi öğrencilere vermeye çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

NUHOĞLU’NDAN ZİYARET

Yangın haberini alan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu,  Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ni ziyaret etti. Müjdat Gezen’den olay hakkında bilgi alan Nuhoğlu, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
 


ARŞİV