Mobil nüfus hizmeti Kadıköy'de

Kadıköy İskele Meydanı'nda hizmete başlayan mobil nüfus aracı, nüfus müdürlüğüne gitmeden işlem yapma kolaylığı sağlıyor.

11 Nisan 2011 - 10:55


İstanbul Valiliği, Geçici Mobil Nüfus Müdürlükleri oluşturdu. Bu uygulamanın nedeni yaklaşan seçimler. Zira Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın aldığı karara göre, 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde oy kullanmak için vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası taşıyan nüfus cüzdanlarını ibraz etmeleri gerekiyor. Ancak İstanbul'da binlerce kişinin kimlik numarası bulunmuyor. İşte bu eksiklikten yola çıkan İstanbul Valiliği de yaklaşan seçim öncesi vatandaşların mağduriyetini gidermek için harekete geçti. Bu kapsamda, Valilik, T.C. Kimlik Numarası olmayan vatandaşlar için İstanbul İl Özel İdaresi tarafından sağlanan kaynak ile hazırlanan 5 Geçici Mobil Nüfus Müdürlüğü, Kadıköy, Fatih, Beyoğlu, Gaziosmanpaşa ve Ümraniye ilçelerinde hizmete başladı. Bu mobil müdürlükler, vatandaşa nüfus müdürlüklerine gitmeden yeni bir kimliğe kavuşma imkanı sunuyor. Kadıköy İskele Meydanı'nda bulunan Mobil Nüfus Müdürlüğü'nde, T.C. Kimlik Numarası'nın verilmesinin yanı sıra yıpranmış kimlik cüzdanların yenilenme işlemleri de yapılıyor. 12 Haziran'a dek açık kalacak olan mobil müdürlük, sabah 08.30-12.00 ile 13.00-19.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Öte yandan, İstanbul'daki ilçe nüfus müdürlükleri, İstanbul Valiliği kararıyla, seçimlere kadar son dakika yoğunluğunu önlemek için hafta sonları da vatandaşa hizmet verecek.

KADIKÖY'DE 20 BİN KİŞİ

Kadıköy'de de yaklaşık 20 bin kişinin nüfus cüzdanında TC Kimlik Numarası bulunmuyor. Kadıköy İlçe Nüfus Müdürü Nebahat Özdemir, “Bu vatandaşlarımızın gerek 2011 yılında yapılacak milletvekili seçimlerinde seçme hakkını kullanabilmesi gerekse de kamu kurumları ile gerçek ve tüzel kişilerden alacakları hizmette aksamının olmaması için gerekli başvuruyu yapmaları çok önemli” dedi. Özdemir, başvuru için gerekli belgeleri şöyle sıraladı:
“Nüfus cüzdanında TC Kimlik numarası olmayan vatandaşlarımızın, eğer ikinci bir kimliği (uluslararası evlenme cüzdanı, ehliyet, pasaport, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, basın kartı) var ise mevcut TC kimlik numarası olmayan nüfus cüzdanı, ikinci kimliği ve son altı ay içinde çekilmiş 2 adet fotoğrafı ile bize başvurabilirler. İkinci bir kimliği olmayanlar da mevcut TC kimlik numarası olmayan nüfus cüzdanı, mahalle muhtarlığından alınan Nüfus Cüzdan Talep Belgesi ve ikinci kimliği ve son altı ay içinde çekilmiş 2 adet fotoğrafı ile başvurularını yapabilirler.”

Fotoğraf: Merve KEÇECİOĞLU
 


ARŞİV