Moda Gönüllüleri, merdiven istiyor

Moda Gönüllüleri Başkanı Mine Kalkan, 10 Ocak Cuma günü yapılan son toplantıda ağırlıklı olarak, inşaatı sürmekte olan “engelsiz merdiveni” konuştuklarını belirtti.

23 Ocak 2014 - 08:48
İhtiyaç duydukları her zaman Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Murat Arslan ile semtlerinin sorunlarını görüştüklerini belirten Moda Gönüllüleri Başkanı Mine Kalkan, 10 Ocak Cuma günü yapılan son toplantıda ağırlıklı olarak, inşaatı sürmekte olan “engelsiz merdiveni” konuştuklarını belirtti.
 
ENGELSİZ MERDİVEN’E NEDEN GEREKSİNİM VAR?
Moda’da engelli insanların ve pusetli annelerin deniz ile buluşmalarını ve sahil şeridinden yararlanmalarını sağlayacak erişim olmadığını söyleyen Moda Gönüllüleri Başkanı Kalkan, “Engelliler yılı ilan edilen 2013’ün son ayında Kadıköy Belediyesi tarafından Şair Nefi Sokağı’nın sonunda inşaatı başlatılan ‘engelsiz merdiven işte bu erişimi sağlayacak” dedi.
 
ENGELSİZ MERDİVEN’İ ENGELLEME ÇABALARI
Betonlaşmayı gerekçe göstererek,”engelsiz merdiven”i engellemeye çalışan bazı kişiler olduğunu söyleyen Kalkan, onların bu duyarsız tavrını, engellilerin de pusetli annelerin de affetmeyeceğini sözlerine ekledi.
Sözü geçen toplantıda Fen İşleri Müdürü Arslan’ın bir kez daha proje üzerinde verdiği ayrıntılı bilgiler değerlendirildiğinde, projenin “yeşil duyarlılığı” içerdiğinin apaçık ortada olduğunu söyleyen Mine Kalkan, “O sebeple karşı çıkanları haklı gösterecek en küçük bir neden olmadığını düşünüyoruz” dedi ve sözlerini, “O merdiveni istiyoruz” şeklinde bitirdi.

ARŞİV