Moda İskelesi için karar verildi

İstanbul 5 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Moda İskelesi’nin aslına uygun şekilde yeniden restore edilmesine karar verdi

17 Aralık 2015 - 16:36
Erhan DEMİRTAŞ
Geçtiğimiz ay, mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan (İBB) tarihi Moda İskelesi’nde hatalı restorasyon yapıldığı iddia edilmişti. TMMOB Mimarlar Odası ve Kadıköy Belediyesi Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu’nun (KUDEP) yaptığı itirazlar sonrasında iskelede yürütülen restorasyon durduruldu ve gerekli incelemeler yapıldı.  İstanbul 5 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu uzmanlarının yaptığı işlemler sonucunda; Moda İskelesi’nin 6 ay içinde aslına uygun haline getirilmesine karar verildi.
Kurulun verdiği kararda şu ifadelere yer verildi: “Moda İskelesi’nin 6 ay içinde, İstanbul 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 04.05.2000 tarih ve 5591 sayılı kararıyla uygun bulunan restorasyon projesine uygun haline getirilmesine ve süre bitiminde KUDEP’ten teknik rapor istenmesine karar verildi.”
MADO İDDİALARI YALANLADI
Sosyal medyada tarihi Moda İskelesi’nin yapılan restorasyon çalışmaları bittiğinde Mado’ya verileceği iddia ediliyordu. Söz konusu iddia üzerine “Moda İskelesi dondurmacı ‘Mado’ olmasın” başlığıyla change.org’da imza kampanyası başlatıldı. Moda İskelesi ile ilgili Mado’dan açıklama geldi. İskele ile ilgili hiçbir girişimlerinin olmadığını söyleyen Yaşar Dondurma ve Gıda Mad. Aş. basında yer alan iddiaları yalanladı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Son günlerde özellikle sosyal medya ve yazılı basında sıkça yer alan ‘Tarihi Moda İskelesi Mado oluyor’ şeklindeki haberlerin gerçekle hiçbir ilgisinin olmadığını, şirketimizin bu nokta ile ilgili herhangi bir görüşme ve çalışma yapmadığını, bu nokta için tarafımıza yapılmış herhangi bir başvuru olmadığını bilgilerinize sunarız”

 

Etiketler; moda iskele

ARŞİV