1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 100'üncü yılı, Moda İskelesi önünde düzenlenen etkinlikle kutlandı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı ile Başkan Yardımcısı Rasim Emre Fırıncı'nın da katıldığı etkinlikte, Türkiye'nin kendi denizlerinde ve limanlarında tam bağımsızlık ve egemenlik hakkını kazanmasının 100'üncü yılı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu organizasyonunda düzenlenen etkinliğe Türk Balıkadamlar Kulübü, Marmara Sualtı Merkezi, Denizde Arama Kurtarma, Klasik Tekneler Platformu, Moda Kürek Kulübü, Sarıyer Kürek Takımı ve Fenerbahçe Üniversitesi Su Sporları Kulübü katıldı. Şehir Hatları Genel Müdürlüğü ile Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen kutlamalar kapsamında balıkadamlar, Türk Bayrağı ile Atatürk posterini önce su altında açtı, ardından yüzeye çıkararak özel hazırlanan pankartlarla birlikte sergiledi. Kadıköy Belediyesi ve etkinliğe katılan diğer toplulukların bayrakları da denizde açıldı. Denizde meşaleler yakılırken, kutlamalara marşlar eşlik etti.

KADIKÖY BELEDİYESİ DALIŞ EKİBİ
Kadıköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Yüzme Eğitmeni İbrahim Necdet Saraç, "Denizlerimizin bağımsızlığını kutlamak amacıyla bir dalış etkinliği düzenliyoruz." dedi. Belediyenin 2021 yılında hayata geçirdiği dalış ekibi projesini anımsatan değinen Saraç, "Kadıköy'ün uzun bir deniz hattı var. Biz de 'Belediyemizin neden bir dalış ekibi olmasın?' dedik ve Türk Balıkadamlar Kulübü ile birlikte, müdürlüğümüze bağlı diğer antrenör arkadaşlarla eğitim programına dahil olduk. Böylece su altı dalış ekibimizi kurduk. 5 senedir çeşitli gelişim dalışları ve temizlik dalışları gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda bizim için özel günlerde dalışlar yapıyor, su altında bayrak açma etkinlikleri düzenliyoruz." açıklamasını yaptı.
