Moda Parkı Modalılara soruldu

Moda Parkı için hem estetik hem fonksiyonel değişim içeren taslak proje hazırlayan Kadıköy Belediyesi, parkın asıl kullanıcıları olan Modalılara söz hakkı verdi.

17 Ocak 2013 - 15:01
Katılımcı demokrasi gereği, ilçede yapacağı projelerde Kadıköylülerin görüşlerini alan Kadıköy Belediyesi, Moda Parkı'nda yapacağı yenileme çalışması öncesi Modalılara söz vererek, ''Parkınızı nasıl istersiniz?'' diye sordu. Bu amaçla 15 Ocak Salı günü Moda Deniz Kulübü'nde bir halk toplantısı gerçekleştirildi. Caferağa Mahalle Muhtarı Zeynep Ayman, Moda Gönüllüleri, Moda Parkı'nı yoğun olarak kullanan emekli ve çocuklu anneler olmak üzere çok sayıda Modalının katıldığı toplantıda, Kadıköy Belediyesi yetkilileri katıldı. Toplantı da Başkan Yardımcısı Mustafa Demircan, Plan ve Proje Müdürü Şule Onur, Fen İşleri Müdürü Murat Arslan, Park ve Bahçeler Müdürü Güleser Orhan, vatandaşların önerilerini aldı. Toplantıda önce Kadıköy Belediyesi'nin ''Moda Parkı Yenileme Projesi Taslağı'' sunuldu. Buna göre Moda Parkı'nın mevcut kullanım alanları ve öngörülen/önerilen değişimler şöyle:

- Toplam 3461 metrekarelik alanın, 1540'ı yeşil alan, 856'sı oyun alanı ve 52'si de spor olanı olarak halen kullanımda. Oysa taslakla birlikte yapılması planlanan değişikliklere göre parkın Ferit Tek Sokak'ın bir kısmının da dahil edilmesiyle toplam 4103 metrekare olması hedefleniyor. Yeşil alanlar 2428, oyun alanı 831 ve spor alanı da 45 olacak.
- Parktaki oyun alanı yaş gruplarına göre ayrılacak. Engelli çocukların da yararlanabileceği oyun grupları konulacak.
- Kum zemin, altına beton dökülmeden doğal kauçuk olacak.
- Parkta var olan ve çocukların yoğun olarak oynadığı kum havuz genişletilecek.
- Fahri Korutürk Heykeli'nin önündeki sert zemin yenilenerek, resmi törenlere uygun hale getirilecek.
- Daha çok oturma ve dinlenme alanı oluşturulacak.
 
Modalı, park güvenli olsun istiyor
Kadıköy Belediyesi'ne böyle bir toplantı düzenleyerek kendilerine söz hakkı vermesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Modalılar da taleplerini sıraladı.
Modalılar, görüşlerini şöyle dile getirdi;Parkta güvenlik sağlansın.
·         Engellilerin parka giriş ve çıkışları kolaylaştırılsın.
·         Köpek pislikleri sorununa çözüm bulunsun.
·         Mevcut ağaçlar korunsun.
·         Parkın çevresinde, çocukları koruma amaçlı çitler olsun.
·         Çocuklar için ekolojik bir ekim/dikim alanı olsun.
·         Çeşme ve wc yapılsın.
·         Bank sayısı artsın
 
Taslak plan revize edilecek
Bu önerilen ardından açıklama yapan Başkan Yardımcısı Mustafa Demircan, sundukları fikirlerin kesinlikle öneri olduğunu vurgulayarak, ''Parkta betonlaşma olmayacak, ağaç kesilmeyecek. Kum havuzu özellikle siz annelerin önemsediği bir şey, o havuz kesinlikle korunacak. Sizlerin bu taleplerinizi not aldık. Hepsini değerlendirip, projeyi yeniden hazırlayacağız'' dedi. Demircan, ''Artık Moda da yeni bir örgütlenmeye gidiyoruz. Kadıköy'de her bölgenin bir peyzaj mimarı olacak. Kadıköylüler bir sıkıntı olduğunda direkt o bölgenin sorumlusuna ulaşabilecek'' dedi.
 
 

ARŞİV