Moda Sahil Parkı yeşil kalıyor!

Başta Kadıköylüler olmak üzere, İstanbulluların elinde kalan nadir yeşil alanlardan biri olan Moda Sahil Parkı, yapılan itirazlar sonucu betonla kaplanmaktan kurtuldu.

21 Şubat 2013 - 15:43
Başta Kadıköylüler olmak üzere, İstanbulluların elinde kalan nadir yeşil alanlardan biri olan Moda Sahil Parkı, yapılan itirazlar sonucu betonla kaplanmaktan kurtuldu.
 
Semra ÇELEBİ
 
İstanbul’un nefes alabildiği nadir yerlerinden biri olan Moda Sahil Parkı’nın betonlaşmasına karşı iki ay önce başlatılan imza kampanyası sonuç verdi ve 4 bin kişinin desteğiyle başarıya ulaştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne hitaben yapılan çağrıda, Moda Sahili’nde bulunan yeşil alan üzerinde uygulanması düşünülen beton plaklardan vazgeçilmesi istenmişti. Yetkiler bu çağrıya kulak verdi ve beton plak uygulamasından vazgeçildi. Kampanyanın öncülerinden Süha Ertekin konuyla ilgili şunları söyledi:  “Bu kampanya ile hem geleceğimize beton yığını bir sahil yerine umut bıraktık hem de hep beraber ne kadar güçlü olduğumuzu göstermiş olduk. Ben bu kampanyayı yürütürken dünyaya gelen kızımın da ablaları gibi toprağa basarak büyüyebileceğini bilmek inanın ki paha biçilemez. İşte bu, ‘nasılsa bir şey yapamayız’ demeden, doğrunun arkasında durup, harekete geçmemiz sayesinde gerçekleşti. Tıpkı 10 yıl önce, Moda sahili trafiğe kapalı kalmalı derken olduğu gibi... Bu gücü kullanmalı, etrafımızda yanlış giden şeylere sesimizi çıkarmaya devam etmeli.” “İmzanızı attınız ve Moda parkını kurtardınız, şimdi tekrar imzanızı atarak başka olumlu değişimler yaratabilirsiniz” diye sözlerine devam eden Ertekin, Kadıköy Kuşdili’ne alışveriş merkezi yerine yemyeşil bir park yapılması, Mogan Gölü’ne deniz uçakları yerine göçmen kuşların inmesi, Kapadokya’nın dünya mirası olarak dimdik ayakta kalması ve Alakır Vadisi’nin HES yerine çağlayan dereleriyle tanınması için de herkesi imza kampanyalarına davet etti.
 

ARŞİV