Moda sahili vatandaştan tam not aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü, Kadıköy Belediyesi'nin de takip ettiği Moda sahilindeki çalışmalar tamamlandı. Vatandaşlara, genişletilerek halka açılan sahil hakkındaki görüşlerini sorduk.

30 Mayıs 2021 - 10:31

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Moda sahili (Moda iki) bandında 350 metrelik güzergahtaki kıyı yapısındaki büyük tahribatların, yıkımların ve zemin hareketlerinin tespit edilmesi nedeni ile 2021 yılının Ocak ayında kıyı düzenleme çalışmalarını başlattı. Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün de takip ettiği çalışmalar kapsamında kıyı yürüyüş yolları, peyzaj alanı, aydınlatma ve bisiklet yolu düzenlemesi yapıldı. Sahil mayıs ayında Kadıköylülerin kullanımına açıldı. Yapılan bu çalışmalar dereye deniz suyunun giriş-çıkışını kolaylaştıracak ve deredeki canlı yaşamının artmasına da yardımcı olacak. 

“SOSYALLEŞMEK İÇİN İYİ BİR YER”

Zaman geçirilmekten keyif alındığı için önemli buluşma noktalarından biri olan Moda sahilindeki yenileme çalışmalarını vatandaşlara sorduk. 

Moda da oturan Derya Acar, “Şu an çok memnunuz. Bisiklet yolunun olması da çok iyi bir düşünce. Çünkü onların da ayrı bir yol hakkı var. Bu tür çalışmaların devamını bekliyoruz. Moda sahilinde oturmak keyifli oluyor. O yüzden burada zaman geçirildikten sonra giderken çöpler de alınsın. Alan temiz bırakılsın. Moda'ya birlikte sahip çıkalım” dedi.  

Berk Şenol da şunları getirdi: “Beşiktaş'ta oturuyorum. Deniz ile bulaşabileceğim bir alan olduğu için Moda'ya sık sık geliyorum. Sosyalleşmek için çok iyi bir alan olmuş. Moda’da kalabalık sorunu vardı. Genişlemesi o yüzden iyi. Kurbağalıdere ıslahı da başarılı. Şu an koku yok.”

“DÜZENLİ BİR ALAN OLMUŞ”

“Çok beğendim. 10 gündür özellikle bisikletimi kullanarak gezme imkanı buldum” diyen Özlem Kaplan, “Belediyeye teşekkür etmek için yazı yazmak istiyordum. Karşıma siz çıktınız ve düşüncelerimi aktarmama vesile oldunuz. Düzenli ve keyifli bir alan olmuş. Toz ve kirlilik vardı. Yürürken de koşarken de bisiklet sürmeye çalışırken de yolun darlığından kaynaklı zorlanıyorduk. Ama şu an hem bisiklet yolu olmasından hem insanlara özellikle çocuklara alan bırakılmasından çok memnunum. Ayrıca alandan giderken çöpler de alınsın. Pandemiden sonra umarım bu alanları daha da keyifle kullanırız. Bir kez daha sizin aracılığınızla teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

“SAKİNLİK, YEŞİL, DENİZ...”

Kartal'da oturduğunu ama Moda'da zaman geçirmenin hoşuna gittiğini söyleyen Atakan Görkem Azak ise, “Eskiden toz topraktı. Şu an bisiklet yolundan yaya alanına  kadar çok güzel olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.  

Raşit Berk Doğan da, “Ben de Kartal'da oturuyorum. Fırsat bulduğumda geldiğim yer Moda oluyor. Sakinlik, yeşil ve deniz görmek istediğim şeyler. Yeni yapılan yerde buna kavuşuyorum. Kendimi iyi hissetmek için iyi bir fırsat. O yüzden çalışmayı yapanlara teşekkür ediyorum” dedi.


ARŞİV