Moda sahilinde geri dönüşüm

Geçtiğimiz cumartesi akşamı Moda sahili farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Kadıköylüler, Yoğurtçu Parkı’ndan başlayarak Moda İskelesi’ne dek çöpleri ayrıştırdı

19 Mayıs 2016 - 15:05
Kaan DERTÜRK
Aklımdaki Kadıköy ekibi Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol, Park ve Bahçeler, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler, Özel Kalem gibi birçok müdürlük çalışanıyla birlikte çöpleri ayrıştırdı. 14 Mayıs Cumartesi akşam saatlerinde Yoğurtçu Parkı’nda buluşan grup Moda Sahil bandının çöplerini ayrıştırıp çevreye katkı sağladı. Geri dönüşümün önemi hakkında insanlarla yüzsüze yapılan bilgilendirme çalışmalarından sonra hediye olarak bez torba dağıtıldı.

GÖNÜLLÜLER DESTEK VERDİ
Moda Sahil hattının temizliğinde sivil bir rol üstlenen Aklımdaki Kadıköy ekibine çöpleri ayrıştırma etkinliği boyunca iki çocuk gönüllü yardımcı oldu. Sahilde yürüyen vatandaşlarsa çevre temizliğine katkı sağlamak için eldivenleri ellerine geçirip, gönüllü olarak görev aldı. Balkonlarından alkışlarla etkinliğe destek ve moral verenler de vardı. Kadıköy Bisiklet Birimi bünyesinde gönüllü katılım sağlayan Engelsiz Pedal Derneği'nin kasalı bisikletleri ile ayrıştırılmış olan çöpler önceden belirlenmiş olan atık toplama araçlarına taşındı.

ARŞİV