Moda Sahnesi "Ödemiyoruz" eylemini sonlandırdı

Elektrik fiyatlarındaki artış nedeniyle faturasını ödemeyen ve yaklaşık iki haftadır elektriksiz kalan Moda Sahnesi, "Ödemiyoruz" eylemini sonlandırdığını duyurdu

21 Nisan 2022 - 13:50

Aralık ayında 7 bin TL gelen elektrik faturasının ocak ayında 20 bin TL’ye yükselmesi ile birlikte elektrik faturasını ödemeyi kabul etmeyen Moda Sahnesi’nin iki kez elektriği kesilerek sayacı söküldü. Elektrik faturasını ödemeyen ve yaklaşık iki haftadır elektriksiz kalan Moda Sahnesi, bugün itibariyle "Ödemiyoruz" eylemini sonlandırdığını duyurdu. Gazetemize konuşan Moda Sahnesi’nin kurucusu Kemal Aydoğan, “Faturayı ödedik, borcumuzu kapattık. Elektriğimizi de gelip açtılar. Hem sağlık hem de sanat nedeniyle biz bu süreci şimdilik sonlandırdık.” dedi. 

“NASIL BİR SÜREÇ OLDUĞUNU HEP BERABER GÖZLEMLEDİK”

Moda Sahnesi’nin Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bugün itibariyle 'Ödemiyoruz!' eylemini sonlandırıyoruz çünkü artık geçici çözümlerle tiyatro sanatının gereklerini yerine getirmekte zorlanıyoruz. Işık, havalandırma eksiği sanatsal açıdan ve sağlık açısından Moda Sahnesi’ndeki faaliyetleri her an zaafiyete uğratabilir artık. Bu hiç istemediğimiz sonuçlara sürüklenmeyi ne kendimize ne de seyircilerimize yaşatmak istemiyoruz. Tiyatro içinde #Ödemiyoruz! eylemini tek başımıza yaptık ama bunun nasıl bir süreç olduğunu hep beraber gözlemledik, sonuçlarına tüm toplum olarak katlanacağız. Moda Sahnesi demokratik, anayasal hakları için sesini çıkarmaya, eylemde bulunmaya bundan sonra da şimdi olduğu gibi devam edecektir. Bu süreçte bize güç veren, eylemin oluşmasına ve duyurulmasına destek olan seyircilerimize, basın mensuplarına, dostlarımıza, meslektaşlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz.”

“SANATTAN VE SAĞLIKTAN EKSİLTMEYECEĞİZ”

Moda Sahnesi’nin kurucusu Kemal Aydoğan ise konuya ilişkin gazetemize şu açıklamalarda bulundu: “Faturayı ödedik, borcumuzu kapattık. Elektriğimizi de gelip açtılar. Hem sağlık hem de sanat nedeniyle biz bu süreci şimdilik sonlandırdık. Çünkü salonun havalandırması çalışmıyordu. Işıkları da eksik kullanıyorduk, dolayısıyla sanatsal açıdan oyunlar kurduğumuz gibi oynanamıyordu. Artık oyunlarımızı ilk haliyle nasıl kurduysak o şekilde oynamaya devam edeceğiz. Sanattan ve sağlıktan eksiltmeyeceğiz.”

KILIÇDAROĞLU’NUN ELEKTRİĞİ KESİLDİ

Zamlara tepki olarak elektrik faturasını ödemeyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin de elektriği kesildi. Kılıçdaroğlu, şubat ayında yaptığı açıklamada “Erdoğan 31 Aralık’ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben, bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim” demişti. 

Konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir.” İfadelerini kullandı. 


ARŞİV