Moda'da bir tarih canlanıyor

"Moda İskelesi”, “Barış Manço Evi” ve “Ferit Tek Evi” nden sonra, “Eski Moda Deniz Kulübü Binası” ve yanındaki “Eski Kayıkhane’’, Moda’nın sosyal ve kültürel yaşamına geri dönmeye hazırlanıyor.

06 Mart 2014 - 11:42
“Moda İskelesi”, “Barış Manço Evi” ve “Ferit Tek Evi” nden sonra, “Eski Moda Deniz Kulübü Binası” ve yanındaki “Eski Kayıkhane’’, Moda’nın sosyal ve kültürel yaşamına geri dönmeye hazırlanıyor. Moda Gönüllüleri Başkanı Mine Kalkan, binanın yeni sahibi Erkan Ulutaş’ın, 30 Ocak 2014 Perşembe günü Gönüllü Evi’nde kendilerini ziyaret ederek, konu ile ilgili ayrıntılı bilgi verdiğini belirtti.

30 YILI AŞKIN BEKLEYİŞ
Atatürk’ün Moda’da ayak bastığı yer olan bu tarihi yapının, Moda Deniz Kulübü’nün yeni binasına taşınarak boşaltılmasının ardından, kaderi ile baş başa bırakıldığını söyleyen Mine Kalkan, “bu durum, 30 yılı aşkın bir süredir, Moda’lıların yüreğini sızlatıyor” dedi.

BİREBİR AYNISI YAPILACAK
Hem, binanın restorasyonu ile önemli bir tarihin canlanacak olmasından ve hem de, tarihi Moda İskelesi ile aynı karede yer alan, bugünkü çirkin görüntünün, muhteşem bir güzelliğe dönüşecek olmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Moda Gönüllüleri Başkanı, “kimse merak etmesin, restorasyon, eskiye birebir sadık kalınarak yapılacak. Hatta, binaya sonradan yapılan eklentilerin estetik kaygılarla uygulama dışında bırakılacağına ilişkin söz aldık, aksine gelişmeler olursa, biz buradayız” dedi.

3 AY SONRA, 3 AYRI RESTORAN
Moda Gönüllüleri Başkanı, bina sahibinin “hızlı çalışıp, 3 – 4 ayda inşaatı bitireceğiz ve yaza girerken 3 ayrı restoranla, Moda’lıların hizmetinde olacağız” dediğini belirtti.

ŞİMDİ SIRA, “EMİN ONAT EVİ” NDE
Moda’lı olmasıyla övündüğümüz, Anıtkabir’in mimarı Emin Onat’ın, kendi adı ile anılan sokaktaki evi de, yıllardan beri kaderine terk edilmiş olarak durmakta. “90’lı yılların başında yıkılarak, apartman yapılmak üzere bir inşaatçı tarafından satın alınan ve fakat o arada tarihi eser olarak tescili yapılıp, koruma altına alınan bina, o zamandan beri mekansızları ağırlıyor” diyen Moda Gönüllüleri Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı : “ Devlet’ten, yaptırımcı gücünü kullanmasını bekliyoruz”.

ARŞİV