Moda'nın çınarı Aydın Hoca'yı kaybettik

Kadıköy Moda’da güler yüzü ve tatlı dili ile tanınan Aydın Hoca hayatını kaybetti… Dostları, ailesi, öğrencileri onu son yolculuğunda yalnız bırakmadı…

16 Şubat 2012 - 13:16

1944 doğumlu 68 senelik Kadıköylü olanBahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Kunt'u kaybettik. Kunt’un cenazesi geçtiğimiz günlerde Erenköy Galip paşa Camii’nden kaldırılarak Heybeliada mezarlığına defnedildi. Cenazede ailesi, dostları, öğrencileri ve tüm sevenleri hocalarını son yolculuğuna uğurladılar.

Galatasaray Lisesi’nden mezun olan Aydın Kunt, Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümüne kaydoldu ve 1971 de buradan mezun oldu. Yüksek lisansını da burada tamamlayan Kunt, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak başlayan hocalık hayatı içinde önce doçent sonra da profesör oldu.
Yıllarca Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde ders veren diploma projelerinde jüri olan Kunt emekli olduktan sonra Yeditepe ve Bahçeşehir Üniversitelerinde çalıştı. Son olarak Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyeliğini sürdüren Kunt, değişik zamanlarda serbest mimarlık faaliyetlerinde bulundu.
Aynı zamanda Galatasaraylı olan Kunt, Galatasaraylılar Derneği üyesiydi.
Yaşamını sürdürdüğü Kadıköy’ü çok seven Kunt, “Kavun Unutmadan” adlı kitabında da yatılı okuduğu Galatasaray Lisesi’ni, 50 yıl öncesinin İstanbulunu ve Kadıköy’ünü anlatmıştı.
Kunt’un dostları da onun tam bir Moda aşığı olduğunu belirttiler. 68 yıllık Kadıköylü Aydın Hoca’nın güler yüzünü ve hoş sohbetini çok özleyeceklerini  söyleyen dostları, “Hocamızı kaybettiğimiz için çok üzgünüz, Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.”

ARŞİV