Moda'ya mobil kanser aracı

Sağlık Bakanlığı’nın Mobil Kanser Aracı, Moda Muhtarlık ve Sağlık Ocağı’nin bulunduğu arazide bir ay süre ile hizmet verecek

29 Eylül 2016 - 15:11
Sağlık Bakanlığı’nın Mobil Kanser Aracı, Moda Muhtarlık ve Sağlık Ocağı’nin bulunduğu arazide bir ay süre ile hizmet verecek. Muhtarlık ve Sağlık Bakanlığı görüşmeleri sonucunda sağlanan bu hizmetten 40 - 69 yaş arası tüm kadınlar ücretsiz olarak faydalanabilecek.
Mobil kanser aracında bir ay boyunca saat 09.00- 17.00 arasında isteyenler HPV/Semear testi ve Momografi çektirebilecek. Türkiye’de sadece 10 tane olan bu gelişmiş sağlık aracından faydalanmak için Adres: Şair Nefi Sokak No: 26 Moda /Kadıköy

HER 100 BİNDE 188’İ KANSER
Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de her 100 bin erkeğin 278’inde, her 100 bin kadının ise 188’inde kanser hücresine rastlanıyor.
Türkiye’de kanser oranının, dünya ortalamasının hafif üzerinde seyrettiği, Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD gibi gelişmişlik düzeyi yüksek ülkelere oranla kanser açısından hem kadınlarda hem de erkeklerde daha düşük bir hızda olduğu ifade edildi.
Dünya kanser istatistiklerine de yer verilen açıklamada, 14.1 milyon yeni kanser vakasının geliştiği, bunların 8,2 milyonunun kansere bağlı nedenlerden hayatını kaybettiği bildirildi. Kanserde benzer seyrin devam etmesi durumunda, 2030 yılında yıllık 22 milyon yeni vaka ortaya çıkabileceğine vurgu yapıldı.

ARŞİV