Moda'da Elektromanyetik Eğitimi

Moda Gönüllüleri, Marmara Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fulya Kunter’in konuşmacı olarak katıldığı “Elektromanyetik Eğitimi” semineri düzenledi

03 Nisan 2015 - 10:02
Moda Gönüllüleri, Marmara Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fulya Kunter’in konuşmacı olarak katıldığı “Elektromanyetik Eğitimi”  konulu seminer düzenledi.  Kunter konuşmasında elektromanyetik alanların yayılımını, elektromanyetiğin biyolojik etkilerinden gündelik yaşamda sıkça kullanılan elektrikli ve elektronik cihazların yaydığı manyetik alanların zararlarından ve alınması gereken önlemlerden söz etti. Cihaz satın alırken CE belgesi olması gerekliliğine dikkat çeken Fulya Kunter, özellikle cep telefonu kullanımının, beyin hücrelerine verdiği zararı, yetişkin yaşa gelmemiş çocuklara cep telefonu kullandırılmaması gerektiğini ifade etti.
 
MODA’DA SOSYOKÜLTÜREL DEĞİŞİM
Moda gönüllüleri Uzman Psikolog Tuba Emlek’in araştırma konusu olan “Moda’da Sosyokültürel Değişimin Yarattığı Travmalar” konulu panelde bir araya geldi.  Katılımcılar tarafından konunun özgünlüğü nedenli oldukça ilgi çeken seminerin,  ileri bir tarihte tekrarlanması bekleniyor.
 
“BİR GAZETECİNİN ANILARI”
Usta gazeteci, yazar, eski TRT program yapımcısı, aynı zamanda Modalı olan Zeki Sözer, mesleki anılarının en keyifli yanlarını, konuklarıyla paylaştı. Politikanın içinde, gazetecilik mesleği açısından yaşamış olduğu ilginç olaylar, politikacılarla olan ilişkileri, tanıştığı ünlülerle olan diyalogları, konukları geçmişe götürdü.
 
SAHNE MODA GÖNÜLLÜLERİNİN
Moda Gönüllüleri Tiyatro Grubu, deneyimli Tiyatro Sanatçısı Seren Fosforoğlu’nun uyarlayıp yönettiği “Ayçiçeği Evi”  adlı oyunu sahneledi.  Seren Fosforoğlu’nun da katıldığı etkinlikte yönetmen, oyuncuları ile gurur duyduğunu ve çok duygulandığını ifade etti. Oyunda Alinur Uğurpakkan, Ayşe Doğan, Esin İzmirlioğlu, Gülsen Arslan, İlker Durguner, Kaan Burkay, Kudret Tanrıverdi, Mine Kalkan, Oya Özçekiç ve Talya Çelebi rol alıyor.
Öte yandan Eğitmen Gönül Çaylı, Moda Gönüllü Evi’nde, Atatürk’ün kadına verdiği değer, seçme ve seçilme hakkının kabulü konularında bir seminer verdi.

ARŞİV