Moda'da ‘estetik ve zerafet' konulu söyleşi

Moda Gönüllüleri Ocak ayının en güzel ve en anlamlı etkinliğini ayın sonuna sakladı. Güzeldi, çünkü konu “kadin ve estetik”ti.

14 Şubat 2013 - 13:11
Moda Gönüllüleri Ocak ayının en güzel ve en anlamlı etkinliğini ayın sonuna sakladı. Güzeldi, çünkü konu “kadin ve estetik”ti. Anlamlıydı çünkü konuşmacı Moda’nın simgesi olmuş bir hanımefendiydi. Sanatçı kişiliği yanında zerafeti ve hoşgörüsü ile Modalıları bir kez daha büyüleyen Lale Belkıs, resim, oyunculuk ve şiirlerle süslediği konuşmasıyla dinleyicileri kendisine hayran bıraktı. Doğduğu evle ilgili yazdığı şiiri okuduğunda, dinleyicileri çocukluğuna yolculuk yaptırdı. Fransızca şarkıları çok güzel söylemesi yanında, sözcükler neredeyse bir Fransız’dan daha çok yakışıyordu kendisine. Belkıs, “Kadın ve estetik” konusunu yaşamından esintilerle anlattı ama, asıl güzel olan şey tavır ve hareketleriyle adeta zerafetin resmini çizmesiydi. Kadında estetiğin, kadını var eden ve toplumda saygın bir yere taşıyan en önemli özellik olduğunu söyleyen Belkıs, estetiğin tek bir nedene bağlanamayacak kadar önemli olduğunu vurguladı ve eğitimle, kültürle, bilgiyle donatılmadan elde edilemeyeceğini vurguladı.
Konuşmasını, Nâzım Hikmetin “Yaşamak Şakaya Gelmez” şiriyle noktalayan Lale Belkıs, Modalı kadınlarla çok sıcak bir ortamı paylaştığını ifade ederek, Başkan Suna Akşen’e ve üyelere teşekkür etti. Bu günden sonra sonra sık sık gönüllü evinde olacağının müjdesini verdi. Söyleşi, koyu bir sohbet eşliğinde yapılan çay sohbetiyle sona erdi.
 
OMURİLİKTE DEFORMASYONA DİKKAT!
Moda Gönüllüleri, düzenledikleri sağlık, sosyal ve kültürel etkinliklerle Moda’da sosyal yaşama yön vermeye devam ediyor. Her hafta yapılan etkinliklerle gönüllü evi dolup taşıyor. Bu hafta yapılan etkinlerden biri de sağlık üzerineydi.
Beyin ve omurilik cerrahları Prof. Dr. Ajlan Çerçi ile Atilla Kırçelli, gelişen teknoloji ve koltuğuna bağımlı yaşam tarzı nedeniyle omurilikteki deformasyonun kaçınılmaz olduğunu teorik ve pratik anlatımla izleyenlere anlattılar. Konukların tamamı yanlış yaşam tarzları nedeniyle bu sıkıntıyı çektiklerini vurgulayarak, bu bilgilendirmenin yararlı olduğunu anlattılar. Yaşadıkları sıkıntılar konusunda almaları gereken önlemlerle ilgili sorulara doyurucu cevaplar aldılar. Dr. Ajlan Çerçi, oturuş, duruş ve hareketin önemini anlatırken, alınması gereken önlemleri katılımcıların isteği üzerine, tatbiki olarak da gösterdi. Her etkinlikten sonra konuklarına çay ve simit ikram eden Başkan Suna Akşen, yoğun katılım nedeniyle konuklarına teşekkür etti ve yeni üye olmak isteyenlerin kayıtlarını yaptı.
 
 
 
 

ARŞİV