Moda'da yeni sezon başladı

Pazar günü düzenlenen kahvaltıyla yeni sezonu açan Moda Gönüllüleri,Lokomotif Kültür Sanat Derneği’nin düzenlediği sokak şenliğine de destek verdi.

11 Ekim 2012 - 15:47
Pazar günü düzenlenen kahvaltıyla yeni sezonu açan Moda Gönüllüleri, Lokomotif Kültür Sanat Derneği’nin düzenlediği sokak şenliğine de destek verdi.
 
Moda Gönüllüleri, 2012-2013 sezon açılışını, 30 Eylül Pazar günü, Gönüllü Evi’nde düzenlenen kahvaltıyla yaptı.
Yeni ve eski üyelerin biraraya geldiği kahvaltı öncesinde açılış konuşmasını yapan Başkan Suna Akşen günün hazırlanmasında katkıda bulunanlara teşekkür etti ve yeni sezonda birlik ve beraberlik içerisinde hep beraber başarılı bir sezon geçirmeyi hedeflediklerini belirtti. Kahvaltı süresince yeni ve eski üyelerden yeni sezonla ilgili görüşleri alındı, yeni komiteler hakkında hazırlanan formlar gönüllülere dağıtıldı. Komitelerde görev almak isteyenler bu formlara çalışmak istedikleri komiteleri işaretlediler. Moda Gönüllüleri her yıl gelişen kadrosuyla mahallede bulunan okullar, sivil toplum örgütleri ve muhtarlıkla birlikte hayata geçirecekleri Ekim ve Kasım ayı etkinliklerini tartışıp görev dağılımı da yaptılar. 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlamaları bu yıl Moda’da çok görkemli kutlanacak ve etkinlikler sokak şenlikleriyle desteklenecek.
10 Kasım Atatürk’ü anma ve 24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları da büyük bir katılımla gerçekleştirilecek.
Ayrıca her yıl Moda çay bahçesinde yapılan 6. Cumhurbaşkanımız Fahri Korutürk’ü anma töreni de 12. Ekim günü saat 14.30’da yapılacak. Gönüllü Başkanı Suna Akşen, semt halkını hem birlikte olmaya hem de bu yılki etkinliklere katılmaya davet etti ve katılan üyelere katkılarından dolayı teşekkür etti.
 
MODA’DA ŞENLİK  VARDI      
Moda Gönüllüleri, Lokomotif Kültür Sanat Derneği’nin Hacı Şükrü Sokak’da 29 Eylül Cumartesi günü 12.00-18.00 saatleri arasında düzenlediği sokak şenliğine katkı verdi. Etkinlikte, yurt dışı ve yurt içinden gelen sanatçı ve grupların haricinde çocuklara ebru sanatı hakkında çalışmalar yaptırıldı. Duvar boyama sanatı hakkında bilgiler verildi ve uygulamalı çalışıldı. Ayrıca çocuklar için kurulan perküsyon atölyesinde önce öğrenmeleri sağlandı daha sonra öğrendiklerini canlı performansa çevirerek halka sundular. Ortaya başarılı çalışmaların çıktığı gösterilere, Moda halkı alkışlarıyla destek verdi. Moda Gönüllüleri’nin yanı sıra etkinliğe katkı veren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Kırmızı Biber Derneği, Gürcü Kültür ve Sanat Merkezleri’yle güzel diyaloglar kuruldu. Moda Gönüllüleri, ayrıca kurduğu standda gerek Moda halkına gerekse oraya konuk olarak gelen izleyicilere neler yaptıklarını, hangi kurslarının olduğunu anlattılar, sosyal ve kültürel çalışmaları hakkında bilgiler sundular. Gönüllüler, standlarına gösterilen ilgi ve beğeniden memnun kaldılar.

 


ARŞİV