Modalı psikolog bıçaklanarak öldürüldü

Moda’da yaşayan psikolog Alper Engeler, 11 Ocak gecesi tartıştığı kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

13 Ocak 2017 - 14:59

İstanbul Psikoloji Enstitüsü’nde yönetici ve eğitimci olan 49 yaşındaki psikolog Alper Engeler, Moda’da bulunan Ağabey Sokakta,  11 Aralık gecesi bir kişiyle yaşadığı tartışma sonucu bıçaklanarak hayatını kaybetti. Olayın ardından gözaltına alınan katil zanlısı Hızır E. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Moda’da seyyar boya-badana yapan Hızır E.  mahkemede suçunu itiraf ederken, olayın oluş sebebiyle ilgili ortaya iki iddia atıldı.

KEDİ EVİ YAPARKEN Mİ ÖLDÜRÜLDÜ?

İlk iddia, Engeler’in arkadaşı olduğu iddia edilen bir kişinin Facebook’taki “Alper Engeler, beslediği kediler yüzünden tartıştığı komşusu tarafından Moda’daki evine yakın bir yerde dün gece bıçaklanarak öldürüldü. Bu dünya, bu ülke çığırından çıktı. Kıyamet denen şey bu olsa gerek. Yuh diyorum, pes diyorum. Başka da bir şey demiyorum” paylaşımına dayandırıldı. İddiaya göre 49 yaşındaki psikolog Alper Engeler, oturduğu apartmanın yakınlarında bulunan Ağabey Sokak’taki kaldırıma tahtadan kedi evi kurarken bundan rahatsız olan komşusu ile tartışmaya başladı. Sözlü tartışma, daha sonra kavgaya dönüşürken zanlı Hızır E . Engeler’i bıçaklayarak öldürdü.

“KEDİ EVİYLE İLGİSİ YOK”

Bazı görgü tanıkları ve sokakta bulunan esnaf ise medyada yer alan “Kedi evi yaparken öldürüldü” iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Esnafın ve görgü tanıklarının iddiasına göre Engeler’in, beslediği kediler yüzünden iki sene önce tartıştığı Kemal Uysal’ın sokakta bulunan dükkânına olay günü gece saatlerinde zıpkınla saldırması söz konusu. Bu esnada sesleri duyan ve saldırıya uğrayan dükkânın karşısındaki su bayiinde uyuyan evsiz ve kimsesiz Hızır E.’nin, gürültü üzerine dışarı çıkıp tepki gösterdiği, ardından sözlü tartışmanın kavgaya dönüşerek Hızır E.’nin Engener’i bıçakladığı iddia ediliyor.

Engeler’in iki sene önce “kedi meselesi” üzerine tartıştığı terzi dükkânının sahibi Kemal Uysal konuyla ilgili gazetemize konuştu. Tartışmanın ardından Engeler’in gece saatlerinde 2-3 kere dükkânın camını kırdığını söyleyen Uysal, saldırılardan sonra dükkâna kepenk yaptırdığını belirtti. Uysal, olayın gerçekleştiği gece Engeler’in zıpkınla dükkânın kepengine zarar verdiğini söylerken, Hızır E.’nin gürültü üzerine Engeler’le tartışmaya girdiğini iddia etti.

Sosyal medyada katil zanlısının sokakta bulunan su bayiinde çalıştığı iddia edilmişti. Su dükkânının sahibi Muhammed Keskin iddianın gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü ve ekledi: “Bizim burada herkes sigortalı, belgeli çalışıyor. Katil zanlısının hiç kimsesi yok. Buraya bazen malzemelerini bırakır. Anahtar kendisinde mevcut. Arada burada kalır. Olayın olduğu gece burada mı kaldı bilmiyorum.”

ZANLI TUTUKLANDI

Olayın ardından gözaltına alınan katil zanlısı Hızır E. 11 Ocak akşamı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, suçunu itiraf etti.  Anadolu 8. Sulh Ceza Hâkimliği’ndeki ifadesinde zanlının, “Alper’i mahalleden daha önce az tanırım ancak taşınmışlardı. Ben dükkânda yatar kalkarım. Gece yarısı birisi kapıyı yumruklayarak küfür ve hakaret etti. Ben de ne olduğuna bakmak için kalkıp dışarı çıktım. Alper’in aşağıdan geldiğini gördüm. ‘Sen miydin kapıma vuran’ deyince küfür ederek ‘Evet ben vurdum’ dedi. Alper alkollüydü. Montundan zıpkını çıkardığını gördüm. Zıpkınla ateş edecek sandım. Ben de iki metre yakınımda olan bıçağı aldım. Uyku sersemliğinin etkisiyle, uzaklaşsın diye bıçağı salladım. İkimiz birlikte düştük. Bıçakta ya da Alper’de kan görmedim. Kapıyı kilitleyip aşağı doğru yürümeye başladım. Daha sonra arkadaşımı arayarak şahsın yerde yatıp yatmadığını sordum. Ambulans çağırmasını söyledim. Pişmanım.” dediği öğrenildi.  


ARŞİV