Modalılar 'TARÇIN' için ağlıyor

Kadıköy’ün tarihi semti Moda ile bütünleşen, tüm mahalle sakinlerinin can dostu olan Tarçın ters yönde giden otomobil tarafından ezilerek öldürüldü

12 Mayıs 2016 - 16:17

Kaan DERTÜRK
Moda Ferit Tek Sokak istikametinde, kiralık araçla ters yönde seyreden 34 RNL 31 plakalı araç Moda’nın maskotu haline gelen köpek Tarçın’ı uyurken ezip, sürükledi. Araç sahibi olay sonrasında otomobiliyle kaçarak uzaklaştı. Mahalleli ve esnafın yardımlarıyla veterinere götürülmek istenen Tarçın kurtarılamadı.
Yaklaşık 18 yaşında olan Tarçın, ismini tüylerinin renginden alıyordu. Moda’nın sokaklarında dolaşan herkes Tarçın’a rastlayabilirdi. Moda halkı ve esnafın Tarçın’a yoğun ilgisi söz konusuydu.

TARÇIN İÇİN 1 MİLYON TWEET
Modalıların çocuğu gibi olan Tarçın ölümü ile herkesi birleştirdi. Tarçın’ın ölmesine çok üzülen vatandaşlar sosyal medyada kampanya başlattı. Çarpıp kaçan araç sahibinin yakalanmasını isteyen ve üzüntülerini dile getirenler, Tarçın’ın ölümünden bu yana konuyla ilgili 1 milyon tweet attı.

“TARÇIN KÖPEKTEN ÇOK FAZLASIYDI”
Caferağa Mahalle Muhtarı, Zeynep Ayman ile Tarçın’ı yıllardır tanıyan, bakımıyla ilgilenen biri olarak bu üzücü olay hakkında konuştuk. “Moda’da sokak hayvanları buralıdır, bizdendir. Hayvanlar isimleriyle bilinir. Yattıkları yerle hatırlanırlar.” diyen Ayman “Tarçın tüm Moda halkını birleştirdi. Birlikte güçlü olduğumuzu bize hatırlattı. Tarçın herkes için köpekten çok fazlasıydı. Moda’nın simgesiydi.” şeklinde konuştu.
Muhtar Zeynep Ayman “Tarçın arabanın altında sürüklendikten sonra, yine aynı mahallenin köpeği Tarçın’ın arkadaşı Bonbon, canhıraş bir şekilde Tarçın’ın yanına ulaşmak istedi. Kurtarıp, yardım edebilmek için…” dedi.

“GÖK GÜRÜLTÜSÜNDEN KORKARDI”
Yaklaşık 6 yıldan uzun bir süredir Tarçın’a gönüllü annelik yapan Sennur Ulugönül ise şunları söyledi: “Aracın ters yöne girmiş olması ve çarptıktan sonra kaçması en büyük iki sorun. O sokaktan pusetli anneler ve çocuklar da geçebilirdi. Tarçın’ın o an orada olması şansızlık. Tarçın’ın cesedini kaldırmak için üç kişi seferber olmuş. En azından çarpan kişi taşıma sürecini hızlandırmak için yardım etseydi. Böyle olunca çarpan kişinin niyetinden insan emin olamıyor. Tarçın yıllardır benimle birlikte kalıyordu. Gök gürültüsünden çok korkardı. Ne zaman gök gürültüsünü duysa benim evime gelirdi. Son yıllarda dizlerinde problem olduğundan merdiven çıkamıyordu. Biz de apartmanın girişinde ona bir yer hazırladık. Güzel kızımızı, 18 yıldır Moda’da yaşamış bir canı kaybettik. Keşke böyle olmasaydı...” çeviri

TARÇIN’IN HEYKELİ DİKİLECEK
Modalı heykeltraş İskender Giray’ın yapacağı çalışma ile Tarçın’ın heykeli dikilecek. Modalılarla 18 yıldır birlikte olan Tarçın böylece ölümsüzleştirilecek. Heykeli yapmaya hazırlanan Giray da “Ben de köpek sahibi biri olarak yaşanan olaydan son derece rahatsızım. Moda’da hayvan gönüllüleri olan Sennur Ulugönül ve Mine Vural heykel yapma fikriyle ilgili benimle iletişime geçtiler. Bu konuda yardım etmek istediğimi belirttim. Yapacağım heykeli bedel talep etmeden seve seve yapacağımı söyledim. Tarçın heykeli yoruma açık bir çalışma değil. Olayı canlandırmak ya da olayın üzerine gitmek amacım yok. Sadece Tarçın’ını ölümsüzleştirecek bir anıt olmasını istiyorum. Heykeli, Tarçın’ın her zaman yattığı olan köşeye koymak istiyoruz.” dedi.

 
Etiketler; tarçın

ARŞİV