Modern barınak için olumlu gelişme

Ataşehir’le Kadıköy’ün ayrılmasından sonra Ümraniye sınırlarında kalan Geçici Hayvan Barınağı ile ilgili olumlu gelişmeler var.

18 Eylül 2013 - 15:24

Kadıköy Belediyesi’nin, Ümraniye sınırları içinde kalan ve arazisi Bakanlar Kurulu kararıyla belediye hizmet alanından çıkarılıp finans merkezi olarak projelendirilen Geçici Hayvan Barınağı’na yeni yer bulunmasıyla ilgili umut veren gelişmeler yaşandı.
Kadıköy Belediye Meclisi, tatilde olmasına rağmen Geçici Hayvan Barınağı’nın Takas Protokolü için olağanüstü toplantı yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de blogunda son gelişmeleri paylaştı. Başkan Öztürk, Barınağın, yeni bir yeni modern yerine taşınmadan boşaltılmayacağını, barınağın yeni yerinin Kadıköylülerin onayı alınmadan belirlenmeyeceğini belirtti. Başkan Öztürk’ün açıklamaları hayvanseverleri sevindirdi.

BAŞKAN ÖZTÜRK: “KADIKÖYLÜLERİN ONAYI OLMADAN BARINAK HİÇBİR YERE TAŞINAMAZ”
Ataşehir’le Kadıköy’ün ayrılmasından sonra Ümraniye sınırlarında kalan Geçici Hayvan Barınağımıza Ümraniye Belediyesi tarafından defalarca tahliye ihtarı yapılmış ve Barınak’ın bulunduğu yerden çıkarılması için baskı yapılmıştır. Halihazırda, Bakanlar Kurulu Kararıyla Barınak’ın da içinde olduğu mülkü Belediyemize ait olan yer, Finans Merkezi olarak projelendirilmiş ve onaylanmıştır. Bu projeyle birlikte, uzun yıllardır direnmemize rağmen artık Barınak’ın bulunduğu yerde kalma olasılığı ortadan kalkmıştır.
Şimdi gündemde olan Takas Protokolü  ile bugün kullanılan Barınak alanının iki katı büyüklüğünde bir yerin Bakanlıkça tahsis edilmesi olmazsa olmaz bir şart olarak protokole eklenmiştir. Ayrıca bu protokolle, Tarihi Şehremaneti Binasının hemen arka kısmında yer alan ve 9 yıldır atıl bırakılan Maliye Bakanlığı mülkü olan iki katlı bina da Kent Kütüphanesi projesine dahil edilmiştir. Ayrıca, arsanın ederi karşılığı 35.000.000 TL Kadıköy Belediyesi bütçesine aktarılacaktır.

HAYVANSEVERLERİN VE KADIKÖYLÜLERİN ONAYLAYACAĞI YENİ BİR BARINAK
Bu protokolle uzun süredir yapmayı planladığımız daha geniş daha modern bir barınak için çok önemli bir adım atmış olduk. Gösterilecek yerin Kadıköy’e yakın, ulaşımı kolay, güvenli, sağlıklı ve Hayvan Hakları Savunucusu Sivil Toplum Örgütlerinin ve Kadıköylülerin onayladığı bir alan olması temel şartımızdır.
Yeni Barınak yapılmadan ve taşınma işlemi tamamlanmadan, mevcut Barınak’ın boşaltılması söz konusu bile olamaz. Bunu hem bir hayvansever, hem de kent yöneticisi olarak taahhüt ediyorum.
Kadıköy Belediye Meclisi’nde aldığımız karar bu konu hakkında Kadıköylülerin daha çok bilgilendirilmesi ve tartışılması yönünde olmuş ve bunun için Hukuk Komisyonuna iletilmiştir. Konuyla ilgili tüm gelişmeleri sizinle paylaşmaya devam edeceğiz. Tüm hayvan dostlarını süreci takip etmeye ve sürecin parçası olmaya davet ediyorum. Gelin daha büyük, daha modern, daha güzel ve daha sağlıklı bir hayvan barınağını birlikte kuralım.

ARŞİV