Modern karakol hizmete açıldı

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Hasanpaşa Polis Merkezi’nin yeni hizmet binası 15 Aralık 2010 Çarşamba günü düzenlenen törenle açıldı.

15 Aralık 2010 - 15:21

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Hasanpaşa Polis Merkezi’nin yeni hizmet binası 15 Aralık 2010 Çarşamba günü düzenlenen törenle açıldı.
Açılışa; Kadıköy Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Canbaz’ın yanı sıra Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcıları Hulusi Özocak, Zekayi Dede, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Hakan Boydak, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcıları Avni Usta, Erdoğan Odabaş, Veysel Tipioğlu, Kadıköy Emniyet Hizmetleri Derneği (KEMYAD) Başkanı Emekli Vali Celalettin Tüfekçi ve Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar katıldı. Açılış töreninde konuşan Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Hakan Boydak 2010 yılı çalışmalarıyla ilgili bilgi verdiği konuşmasında ilçede suç oranlarının yarı yarıya düştüğünü söyledi. Ekip sayısının 66’ya araç sayısının da 52’ye çıkarıldığını söyleyen Boydak, araçların da GPS sistemiyle donatıldığını, olaylara anında müdahalenin sağlandığını belirtti. Yeni hizmet binasının 1999 depreminde zarar gördüğünü ve bu yüzden yeni bir bina olarak hizmete açıldığını söyleyen Boydak, içerisinde lojmanın da bulunduğu modern binanın yeni nesil binalara örnek olacak şekilde Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla inşa edildiğini belirtti. Boydak yardımseverinden çalışanına katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk ise konuşmasında Kadıköy’deki tüm kurumlar olarak dayanışma içinde çalıştıklarını belirterek, “Bu açılış basit bir karakol açılışı değil. Bu bina Kadıköy’ün birlikteliğini, dayanışmasını yansıtıyor. Her yurttaşın, her kurumun birbiriyle dayanışma zorunluluğu vardır. Bizler bunu gerçekleştirdik. Tüm kurumlarımızla iç içe elbirliğiyle çalışıyoruz. Suç oranındaki düşüşte bu dayanışmanın payı vardır” dedi.
Kadıköy Emniyet Hizmetleri Derneği (KEMYAD) Başkanı Emekli Vali Celalettin Tüfekçi ise dernek, belediye ve yardımseverlerin elbirliğiyle uzun yıllar hizmet vereceğini belirterek katkıda bulunanlara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından başta Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk olmak üzere yönetici ve işadamlarına teşekkür plaketleri verildi.


BELEDİYE’NİN DESTEĞİYLE YAPILDI

Depreme dayanıksız olduğu için yıkılıp, Kadıköy Belediyesi tarafından yıkılıp yeniden inşa edilen Hasanpaşa Polis Merkezi Amirliği binası, modern koşullara uygun olarak inşa edildi.
Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nce yapılan çalışmalar kapsamında önce belediyenin Beton Zemin Laboratuvarı tarafından bir inceleme yapıldı. Bu inceleme sonucunda binanın ve oturduğu zeminin depreme karşı mukavemetsiz olduğu tespit edildi. Böylece binanın yenilenmesine karar verildi. 2008 yılı sonunda harekete geçen Fen İşleri ekipleri, işe binayı tamamen yıkmakla başladı. Daha sonra zemin güçlendirmesi için 13 metre derinliğe 43 adet fore kazık çakıldı. Çalışmalarda bina 1999 depremi sonrasında yayımlanan yeni yönetmeliğe uygun olarak inşa edildi. Isı izolasyonu yapılan betonarme bina, asansörlü ve doğalgazıl. Toplam bin 300 metrekarelik alandaki 6 katlı binada, 4 normal kat, bir bodrum katı, bir de zemin katı bulunuyor. Binada toplam 8 daireden oluşan 4 kat lojman olarak kullanılacak, bodrum ve zemin katlar da karakol olarak hizmet verecek. Bodrum katında nezarethaneler, sığınak, avukat görüşme, nöbetçi memur, memur dinlenme odaları, zemin katta ise karakol amiri odası, kayıt odaları, ofisler yer alıyor.
 


ARŞİV