Muhtarlar Emniyet Müdürü'yle buluştu

İlçe Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Kadıköy’ün güvenliğinde halkla köprü konumunda olan mahalle muhtarlarıyla biraraya geldi.

17 Temmuz 2014 - 15:35
 İlçe Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Kadıköy’ün güvenliğinde halkla köprü konumunda olan mahalle muhtarlarıyla biraraya geldi.
 
Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Kadıköy'deki Mahalle Muhtarları ile Fenerbahçe Khalkedon Restoran’da kahvaltılı toplantıda buluştu.

Kadıköy İlçe Emniyet Müdür yardımcıları, birim amirleri ve 19 mahalle muhtarının katıldığı toplantıda Kadıköy’ün asayiş olayları masaya yatırıldı. Mahalle muhtarlarının dilek ve şikâyetlerini dinleyen Emniyet Müdürü Kenan Kurt yaptığı konuşmada; "İlçemizin güvenlik ve asayişinin sağlanması bizlerin asli görevi. Bizler Emniyet Ailesi olarak vatandaşın huzur ve güvenliğinin sağlanması adına her türlü tedbiri almaya özen gösteriyoruz” dedi. Günümüzde güvenlik hizmetlerinin yürütülmesinde klasik yöntemlerin yerini artık suç ve suçlularla mücadelede halkın katılım ve desteğini de almaya hedefleyen interaktif bir polislik anlayışının aldığını vurgulayan Kurt, şöyle devam etti:

“Bunun için tüm birimlerimizin yanı sıra Toplum Destekli Polislik ünitemiz tarafından cadde ve sokaklarda bulunan işyeri sahipleri ile bire bir görüşülerek ilçemizde meydana gelebilecek her türlü asayiş olayını önlemek adına sosyal sorumluluk bilinci geliştirmeye çalışıyoruz. Bu noktada mahalle muhtarlarına da çok büyük görevler düşmektedir. Polis ile vatandaş arasında kurulacak köprü siz değerli muhtarlarımızsınız, El birliği ile çalışarak, Türkiye'nin güzide ilçesi Kadıköy'ün asayiş ve huzurunun sağlanması noktasında ilçemizdeki sorunları en aza indireceğimize olan inancım tam. İnsanın olduğu her yerde sorunların da olması kaçınılmazdır. Biz 24 saat görev anlayışı ile çalışan bir kurum olarak vatandaşımızın can, mal ve ırz emniyetinin sağlanması için her türlü özveriyi gösteriyoruz. Halkımızın da bize vereceği destekle asayiş ile ilgili tüm sıkıntılarımızı gidereceğimizi düşünüyorum.”

Kurt, ayrıca alınan yeni önlemlerle geçen yıllara oranla suç oranlarında düşüşün olduğunu, Bağdat Caddesi ve sahil yolunda EDS sistemi (Elektronik Denetim Sistemi) kurulması ile ilgili proje çalışmalarının olduğunu, bu projenin hayata geçirilmesi ile bu bölgelerin de kontrol altına alınarak özellikle trafikte işlenen suçların önüne geçileceğini belirtti.

Toplantıda söz alan mahalle muhtarları da mahallelerindeki sıkıntıları dile getirdiler. Emniyet Müdürü Kenan Kurt toplantıdaki birim amirlerine verdiği talimatla, bölgedeki şikâyetlerin bire bir takip edilmesini istedi. 


ARŞİV