Muhtarlar Kılıçdaroğlu ile görüştü

Kadıköylü muhtarlar TBMM’yi ve Anıtkabir’i ziyaret etti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştü

14 Aralık 2017 - 15:10

Kadıköylü muhtarlar Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Muhtarlar iki gün süren Ankara gezisinde Anıtkabir’i ziyaret etti. TBMM’yi de gezme fırsatı bulan muhtarlar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Kadıköy Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün organizasyonuyla gerçekleşen geziye Muhtarlık İşleri Müdürü Rahmi Yüce de katıldı.

Muhtarlar gezinin ilk gününde Ulus’taki ilk meclis binasını, TBMM’yi ve Anıtkabir’i ziyaret etti. Şu an müze olan Ulucanlar Cezaevi’ni de gezen muhtarlar gezinin ikinci gününde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etti. Muhtarlar sorunlarını ve taleplerini Kılıçdaroğlu’na iletti. Görüşmeden ayrıntıları paylaşanMuhtarlık İşleri Müdürü Rahmi Yüce,“Genel olarak muhtarların sorunlarını ve taleplerini konuştuk. Yerel yönetimlerkonusu da gündeme geldi. Kalamış Yat Limanı’nın imara açılması ve Moda’yayapılmak istenen cami projesini de konuştuk. Sayın Kılıçdaroğlu, bu projelerin siyasi kararlarla alındığını, kentlerle ilgili planlama yapılırken uzmanların görüşünün alınmadığını ifade etti.” diye konuştu.

“KANUN HAZIRLANMALI”

Geziye katılan 19 Mayıs Mahalle Muhtarı Soner Arafal da “Kadıköylü muhtarlar olarak hep birlikte güzel bir gezi gerçekleştirdik. Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. BirçoğumuzAnıtkabir ve TBMM’yi görmemişti. Bizim için güzel bir fırsat oldu. Sayın Kemal

Kılıçdaroğlu’yla yaptığımız görüşmede taşeron işçilere kadro verilmesini, muhtarların özlük haklarını ve Kadıköy’ün sorunlarını konuştuk. Başkanımız muhtarların özlük haklarının geliştirilmesini ve yetki alanlarının da genişletilmesinden yana olumlu görüş bildirdi. Biz de muhtarlar olarak muhtarlar kanunun hazırlanmasını, kendimize ait bir bütçemizin olmasını talep ettik. Sayın Kılıçdaroğlu da CHP’nin Muhtarlar Federasyonu’yla yaptığı Muhtarlar Çalıştayı’ndan çıkan sonuçların taslak haline getirildiğini ve taslağın Meclis’e sunulacağı bilgisini verdi.” diye konuştu.

Taşeron işçilere kadro verilmesinin de gündeme geldiğini söyleyen Arafal, şöyle konuştu: “Sayın Kılıçdaroğlu tasarının Meclis’e gelmediğini bu nedenle yorum yapmanın doğru olamayacağını söyledi. Ancak bütün taşeron işçilerinin kadrolu işçilerle aynı haklara sahip olması gerektiğini aktardı. Bunun için de Meclis’te gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.”


ARŞİV