Muhtarların İstanbul buluşması renkliydi

Mardin, Muş ve Siirt’ten 100 kişilik muhtar heyeti, İstanbul ve Kadıköy’de tarih ve kültür turu yaptı, Kadıköy Belediyesi'nin projelerini incelediler.

06 Haziran 2013 - 12:17
Mardin, Muş ve Siirt’ten 100 kişilik muhtar heyeti, İstanbul ve Kadıköy’de tarih ve kültür turu yaptı, Kadıköy Belediyesi'nin projelerini incelediler.
 
Mustafa SÜRMELİ
 
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin muhtarları, 28-31 Mayıs 2012 tarihleri arasında İstanbul ve Kadıköy’de tarih ve kültür turu yaptı. Mardin, Muş ve Siirt’ten 100 kişilik muhtar heyet, İstanbul programı kapsamında Sultanahmet Camiisi ve Kapalı Çarşıyı görme fırsatı buldular. Kadıköy’deki gezileri kapsamında ise muhtarların en çok görmek istedikleri yer ise Fenerbahçe Stadı oldu. Muhtarlar burada tek tek hatıra fotoğrafı da çektirdiler. Gezinin son gününde akşam düzenlenen Boğaz turu ise tüm yorgunlukları unutturdu. Tur sırasında çekilen halaylarla muhtarlar ve Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk mutlu görüntüler verdiler.
 
BÖYLE BULUŞMALAR DEVAM ETSİN
-Mardin Merkez Yaylı Köyü Muhtarı Alaaddin Özdemir: Kadıköy Belediyesi çok güzel işler yapmış. İstanbul ve Kadıköy çok güzel.
-Muş Merkez Ziyaret Köyü Muhtarı Hüseyin Sevinç: Gezi amaçlı geldik ama daha çok şeyler gördük. Bu kaynaşmaya bu huzura çok ihtiyaç vardı. Memleketin ihtiyacı gibi bizlerin de ihtiyacı vardı. Düzenleyen herkese minnettarız. Böyle gezileri önde gelenlerimiz, ağabeylerimiz sürekli yapması lazım. Buna halk olarak ihtiyacımız var. Böyle kaynaşmaların sürekli olmasını temenni ediyorum.
-Muş Varto Küçüktepe Köyü Muhtarı Yavuz Koç: Sayın Selami Öztürk’ün bizim için yapmış olduğu program bizi gayet sevindirdi. Fenerbahçe Stadını, belediyeler fuarını, akvaryum açılışını gördük. Önemli olan bizim bir arada bulunmamız, beraberce bir şeyler paylaşmamızdı. Doğunun kırsal yerlerinden gelmiş insanlarız. Böyle ortamları yaşamadık. Kendileri bu ortamı bize yaşattı. Çok güzel bir gezi oldu.
-Mardin Muhtarları Grup Başkanı Hıdır İnal: Bu organizasyon bize güç verdi. Doğu ve Güneydoğu bölgesi muhtarları açısından çok önemli bir gezi oldu. Kadıköy Belediyesinin, kardeşliğimiz ve birlik ve beraberliğimizi pekiştiren bu organizasyonu için Kadıköy Belediye Başkanımız Selami Öztürk’e çok teşekkür ediyoruz. Harika bir gezi oldu. Misafirperverliği ile tüm belediye personeline teşekkür ediyoruz. Biz de aynı vesileyle başkanımızı ve personelini Mardin’e bekliyoruz. Şeref verirler bize.
-Mardin Derik İlçesi Issız Köyü Muhtarı Davut Asan: Geziden çok memnunuz. Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camisi’ni gezdik. Daha önce de gelmiştim ama bu sefer tarihi eserlerini de bize anlattılar.
-Siirt Kurtalan Demirkuyu Köyü Muhtarı Siraceddin Atay: Kadıköy Belediye Başkanımız bizimle çok yakından ilgilendi. Böyle kaynaşmaların çok sık olmasını istiyoruz. İnsanlar birbirlerini daha iyi tanısın ve kaynaşsın istiyoruz. Selami Öztürk buna vesile oldu.
-Muşlu muhtar Kadri Coşkun: Belediye Başkanımız Selami Öztürk’e aracılığınızla teşekkür ediyorum böyle bir geziyi düzenlediği için. Çok memnun olduk. Allah razı olsun. Selami Bey çok değerli bir insan. Sahip çıkmamız, destek çıkmamız lazım. Onunla gurur duyuyoruz. İsmini sürekli televizyonda duyuyorduk. Tanışma imkânımız oldu. Bizimle çok ilgilendi. Muş’tan 45 muhtar geldik. Memnun geldik memnun döneceğiz.
 

ARŞİV