Muhtarlık seçimi için sandık başına gidiliyor

Sahrayıcedit Muhtarlığı’nda 12 Haziran Pazar günü seçim var.

08 Haziran 2011 - 10:55

Şadan Batok’un vefatıyla boşalan Sahrayıcedit Muhtarlığı için 12 Haziran 2011 Pazar günü sandık başına gidilecek. Adaylardan Özcan Aktaş, Sahrayıcedit Mahallesi için önemli hizmetler veren merhum Şadan Batok’un yerini doldurmanın zor olduğunu söyledi. Büyüklerinden icazet alarak Sahrayıcedit Mahallesi Muhtarlığı’na adaylığını koyduğunu söyleyen Özcan Aktaş, “75 yıllık Sahrayıceditliyiz. Arnavut Sakıp olarak bilinen Sakıp Aktaş’ın oğluyum. Bizde saygı önde gelir, çünkü büyüklerimizden öyle gördük. İzin aldık ve öyle aday olduk” dedi.
Şadan Batok’un çok güzel bir mahalle bıraktığını, eğer görev verilirse devraldıkları hizmetleri daha ileri götüreceklerini ifade eden Özcan Aktaş, yaklaşık 20 bin nüfuslu bir mahalle olan Sahrayıcedit’te, sağlık, sosyal ve eğitime ilişkin hizmetlerin arttırılması için gayret göstereceğini belirtti. Sahrayıcedit’in eski ve günümüzdeki durumunu değerlendiren Özcan Aktaş, “Semtimizde birlik ve beraberlik vardır. Mahallemize taşınan kim olursa olsun yemek götürür, ihtiyacını sorardık, soruyoruz da. Şimdi de eski semt adetlerimizi korumaya gayret ediyoruz. Sosyo-ekonomik yönden gelişmeler, apartmanlaşmalar yaşansa da komşuluk ilişkilerimizin yok olmaması için gayret ediyoruz” diye konuştu.
Mahallenin park ihtiyacını, trafik sıkıntısını, çevre temizliği, yaşlıların ulaşım sorunlarını, sağlık ihtiyaçlarını, işsizlik konusunu, yetim ve öksüz çocukların durumunu gözeterek projeler hayata geçirmeyi hedeflediğini belirten Aktaş, bugün belediyelerin yaptığı sosyal çalışmaların örneklerini mahalle bazında gerçekleştireceğini söyledi.


 


ARŞİV