Mustafa Balbay'a Kadıköy'den destek

“Mustafa Balbay’a Özgürlük Girişimi” tarafından Mustafa Balbay’a destek için geçen hafta Adalar’da başlatılan imza kampanyasına Kadıköy’de devam edildi.

31 Mayıs 2012 - 13:29

“Mustafa Balbay’a Özgürlük Girişimi” tarafından Mustafa Balbay’a destek için geçen hafta Adalar’da başlatılan imza kampanyasına Kadıköy’de devam edildi. 26 Mayıs Cumartesi günü Caddebostan’a kurulan stantta Balbay’ın kitaplarını imzalayan milletvekilleri, “Balbay yoksa biz buradayız.” dediler.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay’ın uzun tutukluluk süresine dikkat çekmek için başlatılan imza kampanyasının ikinci haftasında Caddebostan’da kurulan standa CHP İstanbul milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt, Süleyman Çelebi, Mahmut Tanal ile Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de gelerek Balbay’ın kitaplarını imzaladı. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte bir konuşma yapan Kadir Gökmen Öğüt, Balbay’ın milletvekili olarak bir yıldır tutuklu olduğunu belirterek “Balbay cezaevinden topluma inanılmaz bir katkı sunuyor ve dışarıya daha çok moral veriyor. Balbay içeride direnmeye devam ettikçe iktidarı sinirlendirmeye devam edecek. Biz de burada olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Süleyman Çelebi ise “Yurttaşlar burada Balbay’a mektup yazarak duygularını paylaşıyor. Kadıköy önemli ama bunu tüm Türkiye’ye yayarak bütün tutuklu milletvekillerinin Meclis’te temsilini sağlamalıyız.” Diye konuştu.

Mahmut Tanal da Mustafa Balbay’ın bir gazeteci kimliği olduğunu, gazetecinin görevinin toplumu aydınlatmak, bilgi vermek ve kafasındaki soru işaretlerini araştırıp kamuoyuna açıklamak olduğunu söyledi.

Selami Öztürk de Balbay’ın yazdıklarından ve arşivlerinden dolayı tutuklanmasının demokrasi adına utanç olduğunu söyledi. Öztürk: “Bunlar simge insanlar. Balbay gibi yüzlerce, binlerce insan sesini duyurmadan farklı cezaevlerinden yatıyorlar. Ne kadar sağlam beton duvarlar olursa olsun orada betondan bir irade yaratılmıştır. O irade de Balbay’ın yazdıkları, kitaplarıdır. Bizler de o kitapları imzalamak için buradayız.” diye konuştu.

Mustafa Balbay’ın Kadıköylülere hitaben yazdığı mektup da okundu. Balbay mektubunda “Özgürlükte buluşmak, kucaklaşmak, Kadıköy’ün her yerinde hep birlikte zafer şarkıları söylemek dileğiyle…” ifadelerine yer verdi.


ARŞİV